Politika

Üzentek az orvosok Orbánnak: már nem hisznek neki! Ígérgetés helyett végre tetteket várnak!

Pestibulvar.hu

Válaszoltak az orvosok Orbán írására! A Magyar Orvosi Kamara (MOK) közleménye nyíltan kimondja: az orvosok ma annyit keresnek, mint egy gyorséttermi dolgozó és finoman figyelmeztetik Orbánt: remélik, hogy a béremelési ígéretével most nem veri át őket.

 






„Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök sorai ne csak gesztust jelentsenek” – olvasható a MOK közleményében. Ez nagyon diplomatikus, de egyértelmű célzás arra, hogy

AZ ORVOSOK REMÉLIK: ORBÁN NEM CSAK HAZUDOZIK, HANEM BETARTJA A BÉREMELÉSI ÍGÉRETÉT!

 

A Magyar Nemzet szeptember 21-én közölte Orbán Viktor írását, amelyben az egészségügyről a következőket közölte: „folyamatosan erősítenünk kell a járványügyi készültségbe helyezett, a védekezés oroszlánrészét viselő egészségügyet, erősíteni az irányítási rendszert, gyorsítani a digitalizálást, észszerűvé tenni az adminisztrációs terheket, rendezni a keszekusza jogviszonyokat, és az ápolónők most zajló hetvenszázalékos béremelése mellett áttöréserejű bérrendezés kellene az orvosoknak is.”  Tekintve, hogy már 10 éve a Fidesz van hatalmon,

ORBÁN ÍRÁSA SAJÁT KUDARCÁNAK A BEISMERÉSE, HISZ BEVALLJA: A RENDSZER KUSZA ÉS AZ ORVOSOK KEVESET KERESNEK.

 

A Magyar Orvosi Kamara közleménye jelzi Orbánnak, hogy a méltatlanul  alacsony orvosi bérek problémája a magyar társadalom régi adóssága és „bíznak benne, hogy a miniszterelnök ígérete az összes közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosra vonatkozik, valamint lehetővé teszi az alapellátásban vállalkozóként dolgozó háziorvosok és fogorvosok jövedelmének azonos mértékű emelkedését.”

Ezt követően

AZ ORVOSOK ARRA FIGYELMEZTETIK ORBÁNT, HOGY MA EGY ORVOS ANNYIT KERES, MINT EGY GYORSÉTTERMI DOLGOZÓ!

 






Szó szerint ezt írják: „A Magyar Orvosi Kamara célja, hogy egy betegbiztonságot garantáló, hálapénzmentes egészségügy megteremtésének első lépéseként, a gyorséttermi dolgozókéval megegyező orvosi órabérek helyét kiszámítható és tisztességes bérezés vegye át.”

 

A kamara álláspontja rendkívül diszkréten, de egyértelműen jelzi, hogy az orvosok már nem nagyon hisznek Orbánnak. Közleményük is azt a célt szolgálhatja, hogy a miniszterelnök ne bliccelhesse el a nekik tett ígéretét. Minél többen tudnak erről, annál nagyobb lesz a nyomás Orbánon, hogy ne csak ígérgessen, hanem cselekedjen is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top