Politika

Gyorshír: A DK hivatalosan is benyújtotta a népszavazást az ingyenes tesztelésről (+videó)

nyugatifeny.hu

Kopaszok ezúttal nem voltak.


“Az a célunk, hogy a kormányt rákényszerítsük, hogy tegye mindenki számára ingyenessé a koronavírus-járványhoz kapcsolódó tesztelést”

– mondta Sebián-Petrovszki László, a DK parlamenti képviselője a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt, miután bejelentette: pártja ma hivatalosan is benyújta az ügyben a népszavazási kezdeményezést.

 

Elmondta: a járvány második hullámának derekánál járunk, napról napra magasabb a fertőzöttek és sajnos a halálozások száma is. Ma nincs fontosabb ügy, mint azt megtudni, hogy ki az, aki fertőzött, hogy őt el tudják különíteni az egészségesektől. Ezt pedig egy módon lehet megtudni:

ha tesztelünk, tesztelünk, tesztelünk

– húzta alá.

 

Sebián-Petrovszki elmondta: a kormány beszerezte a teszteket, de azokat elzárva tartja, és nem biztosítja a lakosság széles körei számára. Aki most szeretné, az magánszolgálatónál, 20 ezer forintos áron teszteltetheti le magát, ez nincs rendben.

 

A politikus közölte azt is: a benyújtandó kérdést jogászokkal és a szakértőkkel fogalmazták meg, hogy a választási bizottság elvárásainak megfeleljen. Így hangzik:


“Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam biztosítson a tömeges megbetegedést okozó Covid-19 fertőzés miatt térítésmentes Sars-Cov2 PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgár részére?”

 

Sebián-Petrovszki hozzátette: nem azért fizetünk adót és tb-járulékot, hogy egy ilyen járványhelyzetben külön fizetnünk kelljen a tesztért.

 

Videó:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top