Politika

Ügydöntő népszavazás jöhet! Ezt kopaszokkal sem fogja tudni megakadályozni a Fidesz?

Fotó: Demokratikus Koalíció/Facebook

Hivatalosan is benyújtotta az ingyenes Covid-tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezését csütörtökön a DK.


 

Sebián-Petrovszki László, a párt parlamenti képviselője a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

CÉLJUK, HOGY RÁKÉNYSZERÍTSÉK A KORMÁNYT, HOGY MINDENKI SZÁMÁRA TEGYE ELÉRHETŐVÉ AZ INGYENES TESZTELÉST.

 

Mint mondta, a járvány második hulláma utolérte Magyarországot, napról-napra nő a fertőzöttek és a halálozások száma. A legfontosabb most, hogy kiderüljön, kik a fertőzöttek, hogy el lehessen különíteni őket az egészségesektől. Sebián-Petrovszki szerint a kormány beszerezte ugyan a teszteket, de elzárva tartja azokat, és nem biztosítja a lakosság széles körei számára. “Nincs rendben, hogy az, aki szeretné, csak 20 ezer Ft-ért tudja leteszteltetni magát magánszolgáltatónál” – fűzte hozzá.

A politikus azt is elmondta, a leadott kérdést jogászokkal és szakértőkkel közösen fogalmazták meg, hogy megfeleljenek a Választási Iroda elvárásainak. A kérdés a következőképp hangzik:

“EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY AZ ÁLLAM BIZTOSÍTSON A TÖMEGES MEGBETEGEDÉST OKOZÓ COVID-19 FERTŐZÉS MIATT TÉRÍTÉSMENTES SARS-COV2 PCR-TESZTET MINDEN MAGYARORSZÁGON TARTÓZKODÓ MAGYAR ÉS EURÓPAI UNIÓS ÁLLAMPOLGÁR RÉSZÉRE?”

 

Sebián-Petrovszki a tájékoztató végén úgy fogalmazott: nem azért fizetünk adót és tb-járulékot, hogy egy ilyen járványhelyzetben külön kelljen fizetnünk a tesztért.


 

A sajtótájékoztató itt nézhető vissza videón:

Benyújtjuk a népszavazási kezdeményezésünket!

Benyújtjuk a népszavazási kezdeményezésünket, hogy legyen ingyenes a koronavírus-teszt!Oszd meg Sebián-Petrovszki László sajtótájékoztatóját a Nemzeti Választási Iroda elől!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. szeptember 24., csütörtök

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top