Politika

Kiderült: A Fidesz-médiavezér sógora is benne van a nagy lélegeztetőgép-bizniszben

nyugatifeny.hu

Ezen is nyerészkedtek.


Mint ismert: irreálisan sok és irreálisan túlárazott lélegeztetőgépet vásárolt a kormány, miközben intenzíves szakápolóból koránt sincs elég a gépek üzemeltetéséhez.

 

A nagy lélegeztetőgép-biznisznek most újabb részleteit tárta fel a Válasz online cikke. Ebből kiderül, hogy az egyik szerződött partner a Fourcardinal Tanácsadó Kft., amely április 20-án írt alá egy több mint

17 milliárd forintos

szerződést a külügyminisztériummal. Ez az a társaság, amelyhez köze van Rahói Zsuzsannának, aki Orbán Viktor főtanácsadója.

 


Kiderült, hogy a lélegeztetőgép-bizniszben megtalálható Szabó László a NER csúcsmenedzserének sógora, miközben a fideszes médiaszörny, a Mediaworks elnök-vezérigazgatójának felesége is fontos posztot kapott.

 

Kronologikusan úgy foglalhatók össze a történtek:

  • Egy évvel a Fourcardinal Tanácsadó Kft. indulása után a cég irányítását Tóthné Rahói Judit vette át, aki nem más, mint a már említett Rahói Zsuzsanna – vagyis Orbán főtanácsadójának testvére.
  • Április 20-án – tehát a Fourcardinal és a külügy között létrejött szerződés napján – alakult egy vagyonkezelő részvénytársaság, az SRF Silk Road Fund Holding Zrt.-t., amely megszerezte a Fourcardinal 10 százalékos darabját.
  • Az új társasági szerződésben gyorsan ki is kötötték a felek, hogy bizonyos kereskedelmi ügyletek után – például: lélegeztetőgép-biznisz – 7/8-ad részben az SRF-é lesz a profit. Tehát Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó körei visszafogottabban részesülnek a saját vállalkozásuk hasznából, mint a 10 százalékos részesedéssel „bekacsintó” cég.
  • Az SRF Silk Road Fund Holding Zrt. vezérigazgatója Szeverényi Márk lett, aki nem más mint Szabó László, vagyis a kormánypárti sajtóérdekeltségeket kiadó Mediaworks elnök-vezérigazgatójának sógora.
  • Közben Szabó felesége is komoly posztot kapott. Szeverényi Ivonn Ildikó ugyanis rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti stallumot kapott Szijjártó Péter miniszter kezdeményezésére. Feladata „az innovatív termékeket és szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra jutásának segítése”, s ezt a munkát döntően Budapestről végzi.

 

Összefoglalva látható, hogy Szabó László a Fourcardinal-szerződés április 20-i aláírásakor már a Mediaworks hajóját kormányozta, a felesége pedig még nem volt nagykövet.


 

Szabó sógora, Szeverényi Márk viszont épp ekkor kormányozta be az SRF Zrt.-t a 17 milliárdos külügyi pénzt beszippantó Fourcardinal ernyője alá.

(további részletek a Válasz online cikkében / via 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top