Politika

Bődületes leleplezés! Itt a tételes cáfolat Varga Judit hazugságaira!

Forrás: euronews/Youtube

Olyannyira felháborították hazánk három korábbi igazságügyi miniszterét Varga Judit hazugságai az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséről, hogy egy a Hírklikknek küldött közös nyilatkozatban tették helyre a politikust. Bárándy Péter, Forgács Imre és Vastagh Pál szerint Varga valótlanul állította a Facebook-bejegyzésében, hogy az Európai Bizottság által szeptember 30-án közzétett, Magyarországról szóló jogállamisági jelentés csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.





“EZZEL SZEMBEN A DOKUMENTUM TÁRGYILAGOS ÉS SZAKMAI SZEMPONTBÓL MEGALAPOZOTT”

– szögezték le.

 

Mint írták, a kormányt súlyosan elmarasztaló állítások mintegy 70 idézett forrás és 40 hivatalos konzultáció figyelembevételével készültek. A dokumentum készítői – több mint 60 hatályos magyar jogszabály, valamint alkotmánybírósági és kúriai döntések feldolgozása mellett – a magyar kormányszervek véleményét is kikérték. A hivatkozások között az Európai Unió Bíróságának ítéletei, az Európai Parlament, az Európa Tanács Velencei Bizottsága és tucatnyi más európai intézmény – bárki által megismerhető – állásfoglalásai is szerepelnek. Varga állításai tehát teljesen valótlanok, hogy a dokumentum csak a „sorosista” civil szervezetek véleményére támaszkodik.

“AZ ORSZÁG TOVÁBBI LEJÁRATÁSA AZ EURÓPAI KÖZVÉLEMÉNY ELŐTT, HOGY A KORMÁNY – A TÉNYEK CÁFOLATA HELYETT – KIZÁRÓLAG POLITIKAI VÁDASKODÁSSAL FOGLALKOZIK”

– zárták a közleményt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top