Politika

Rendkívüli: Orbán beadta a derekát, tényleg óriási lehet a baj az egészségügyben

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Jelzi, hogy Orbán is felismerhette, mekkora baj lehet a magyar egészségügyben, hogy szombaton sosem látott béremelést jelentett be.

 






Orbán Viktor miniszterelnök szombaton egy Facebookra feltöltött videójában jelentette be, hogy a kormány elfogadta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, korábban soha nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.

 

Szombat reggel a kormány több hónapos előkészítő munka után találkozott a kamara delegációjával. A megbeszélés tárgya a koronavírusjárvány-helyzet volt.

“MINDANNYIAN LÁTJUK, HOGY A JÁRVÁNY FELSZÁLLÓ ÁGBAN VAN, ÉS AMÍG NINCS VAKCINA, OTT IS MARAD”

– mondta a kormányfő, hozzátéve: a következő hónapokban óriási terhelés alá kerülnek a kórházak, az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy “minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra”. Mint mondta, a MOK világossá tette, és a kormány is egyetértett, hogy ezt az emberfeletti munkát a mostani bérszínvonal mellett aligha tudják teljesíteni az orvosok.

“ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG, EZ AZ A PILLANAT, AMIKOR AZ ORVOSOK BÉRÉBEN EGY ÁTTÖRŐ EREJŰ JAVULÁST KELL ELÉRNÜNK”

– közölte Orbán.

 

Azt is elmondta: a kamara által előterjesztett, bértábláról szóló törvényjavaslatot már hétfőn benyújtják az Országgyűlés elé. A javaslat ezzel párhuzamosan a hálapénzt is kivezeti a magyar ellátórendszerből.

 

A bejelentés videón:

Összefogásra van szükség. Áttörő erejű béremelés az orvosoknak. Együtt sikerülni fog // We must come together. A massive wage increase for our doctors. Together we will succeed!

Összefogásra van szükség. Áttörő erejű béremelés az orvosoknak. Együtt sikerülni fog // We must come together. A massive wage increase for our doctors. Together we will succeed!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 3., szombat






 

Mint ismert, az elmúlt hetekben egyre több kétség ébredt azzal kapcsolatban, hogy az ellátórendszer vajon képes lenne-e kezelni egy elszabaduló második hullámot. Bár lélegeztetőgépből a tavaszi hullámmal ellentétben már elég van, a működtetésükhöz szükséges munkaerő nem (feltétlenül) áll rendelkezésre. Egy aneszteziológus orvos drámai nyílt levele szerint pl. alig kétezren vannak az országban, akik kezelni tudnak ilyen gépeket. Ha elszabadul a járvány, ők aligha lesznek elegendőek ahhoz, hogy mindenkit ellássanak.

 

Orbán 10 éven át hagyományosan csak pénzt vont ki az egészségügyből, a bértábla és a hálapénz kérdését is megoldatlanul hagyta. Az, hogy most szánta el magát a cselekvésre, jelezheti, hogy a miniszterelnök

AZ ELSŐ HULLÁMMAL ELLENTÉTBEN A MÁSODIKBAN MÁR SOKKAL KOMOLYABB POLITIKAI KOCKÁZATOT LÁT.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top