Politika

A magyarok toleránsak a homoszexuálisokkal, de hagyják békén a gyerekeinket – üzente Orbán a Kossuth Rádióban

168ora.hu

Nehéz időszakon vagyunk túl, és nehéz időszak jön. Nekünk elegünk van a vírusból, de a vírusnak nincs elege belőlünk. Az álláspontunk ugyanakkor nem változott, amíg nincs vakcina, addig a védekezésé a főszerep. Tudjuk tartani a lépést a vírussal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban vasárnap reggel.


 

A kormányfő közölte, a szakemberek tájékoztatása alapján

meglehetősen biztonságban érzi a magyarokat.

 

A védekezésről szólva azt mondta, hogy a tudósok becslése alapján a legmagasabb egyidejű fertőzöttség adat hazánkban 200 ezer főre tehető az előrejelzések szerint. Ez 16 ezer kórházi ágy és 800-1000 lélegeztetőgép egyidejű használatát jelenti. Ezért – mint mondta – a kormány inkább ezeknek a számoknak a duplájával számol, és erre készíti fel az egészségügyet. „Mi biztosra megyünk, ezért duplán számolunk” – mondta.

 

Az orvosok és az egészségügyi személyzet tekintetében hatalmas terhet jelent, így az orvosok és szakszemélyzet vezénylésére van szükség, az átszervezések elkerülhetetlenek. Emiatt van zúgolódás is, ám amíg nincs vakcina, addig szükség van a munkaerő átcsoportosítására – mondta.

 


Az orvosok béremeléséről szólva Orbán Viktor arról beszélt, hogy a második hullám hosszabb és nehezebb lesz, ezt pedig így nem fogják bírni az orvosok és az egészségügy, ezt átszervezés nélkül nem lehet megoldani. A bérrendezés – ahogy mondta – történelmi adósság is, eddig toldozgatás, foltozgatás történt az egészségügyben.

 

Az orvosok nagymértékű béremelése a kormányban is nagy vitát váltott ki, mert most a munkahelyek megőrzésén van a hangsúly, nem a fizetésemelések időszakát éljük. De a miniszterelnök szerint a válság kétszeres súllyal jelenik meg az egészségügyben, ezért szükségesnek látta a béremelést – tette hozzá.

 

A költségekről szólva azt mondta, az az összeg, ami a költségvetésből kimegy az orvosoknak, az meg fog duplázódni. De nem minden orvost fog azonos módon érni a változás – hívta fel a figyelmet

 

Az interjúban szó volt az Európai Unió jogállamisági jelentéséről is. Orbán Viktor erről azt mondta:

Amit én gondolok, azt nem mondhatom, ezért visszafogott leszek.

 

Szerinte arról van szó, hogy az Európai Bizottság egy migrációs tervet hozott létre, amely a V4-es országok számára nem elfogadható, ezért az egyik uniós biztos (Vera Joruva) megtámadta Magyarországot. Orbán szerint nem az volt a sértő, amit róla mondtak, hanem az, hogy tökkelütöttnek bélyegezték a magyar embereket. Mert róluk pedig azt állították, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak, önállóan döntsenek.


 

Majd ezután – folytatta a kormányfő – kiadtak egy jelentést, amit Orbán csak „Soros-jelentésnek” nevez. Ez nyílt és összehangolt támadás – mondta.

 

Orbán Viktor egyébként levelet írt a Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, kérve, hogy az érintett EU-biztos távozzon posztjáról, ám levelére nem kapott választ egyelőre.

 

Szóba került a Mesevilágcímű gyermekkönyv is, amit Dúró Dóra ledarált. Orbán erre azt mondta, szövevényes viták ezek, ám Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak. A kormányfő szerint a „jelenséget” a magyarok türelmesen, toleránsan kezelik, ám van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni. Ezzel kapcsolatban azt mondta:

Hagyják békén a gyerekeinket.

 

(A 24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top