Politika

Kudarcot vallott az Orbán-kormány – Emberéleteket követel az alkalmatlanságuk!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Orbán Viktor korábban többször kihangsúlyozta, hogy laborként tekintünk Ausztriára, így az ott kipróbált és bevált járványkezelési intézkedéseket hazánkban is be tudjuk vetni.

 






A mostani adatokból azonban az látszik, hogy valamit nagyon nem jól csinál a magyar kormány ezeknek az intézkedéseknek az átvételekor, ami súlyos következményekkel jár!

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MÁSODIK HULLÁMÁBAN UGYANIS SOKKAL TÖBB A MAGYARORSZÁGI ÁLDOZAT, MINT AZ OSZTRÁK.

Az augusztus 20-a óta nézett időszakban Magyarországon 203 áldozata volt a járványnak, míg Ausztriában ez a szám csak 80. Mivel azonban a hazai lakosságszám egymillióval több, mint az osztrák, így lakosságarányosan nézve sokkal rosszabb a mutató:

A MÁSODIK HULLÁM ADATAIBÓL ARRA LEHET KÖVETKEZTETNI, HOGY MÍG MAGYARORSZÁGON EGYMILLIÓ FŐRE 20 ÁLDOZAT JUT, ADDIG AUSZTRIÁBAN EZ A SZÁM CSUPÁN 9.

 

Ehhez talán az is közrejátszik, hogy az osztrákok jóval több tesztet végeznek mint mi. Ha szintén az előbbi időszakot vesszük alapul, akkor láthatjuk, hogy Magyarországon 277 890 tesztet végeztek el, Ausztriában pedig 626 107-et. Lakosságarányos bontásban azonban még szembeötlőbb a különbség:

EGYMILLIÓ FŐRE VETÍTVE HAZÁNKBAN 28 424 VIZSGÁLATOT VÉGEZTEK AUGUSZTUS 20-A ÓTA, AUSZTRIÁBAN 70 674-ET.

A magyar kormány rossz járványkezelése azonban nemcsak itt figyelhető meg, de még a WHO elvárását sem tudja teljesíteni. A világszervezet szerint, ha az összes teszthez viszonyítva a pozitív eredmények aránya 5 százalék felett van, akkor az annak a jele, hogy az adott országban kevés vizsgálatot készítenek,

TEHÁT NINCS MEGFELELŐ KONTROLL ALATT A JÁRVÁNY TERJEDÉSE!

 






Magyarország ezt az ajánlást már három hete nem tudja teljesíteni. Ráadásul a kevés elvégzett teszt miatt tűnik úgy, mintha hazánkban stagnálna az új fertőzöttek száma, azonban a valóság ennél rosszabb, sokkal több fertőzött lehet, mint amit hivatalosan közölnek, csak a kevés teszt miatt nem tudják kiszűrni az összeset.

Ha összehasonlítjuk a két országban a szombati fertőzöttek számát, akkor megfigyelhetjük, hogy Magyarországon 11 174 tesztből 1086 fertőzöttet szűrtek ki, Ausztriában pedig 15 456 tesztből 1058 pozitív esetet találtak. Tehát jelentősen több tesztből is kevesebb az új fertőzött a szomszédban, mint idehaza – közölte a 444.hu.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top