Politika

Bizonyíték van rá: Orbán (apja) az autópályaépítésből is hatalmasat szakított

ezalenyeg.hu

A gánti Orbán-bánya kövei is ott vannak a folyamatosan dráguló M4-es autópályában. A Direkt36 erről szerzett be bizonyító iratokat.





Orbán édesapjának cége, a Dolomit Kft. gánti bányájából szállítottak zúzott követ az M4 építéshez. Gánti kőből készült az M4-es aszfaltkeveréke, az út padkája és a leállósáv is – írta meg a 444 a Direkt36 oknyomozása alapján.

 

Az M4-es autópálya sorsa elég hányatatott. Még Simicska Lajos cége, a Közgép kezdte el építeni, egyes szakaszokon 4 milliárd Ft/km-es csillagászati áron. A G-nap után, 2015-ben Simicska kegyvesztettt lett, így hirtelen fontosak lettek a kormánynak az uniós figyelmeztetések az elszálló költségekről. Erre hivatkozva leállították az építést, majd persze a Simicska utáni korszak strómanjaival újraindították, ugyanolyan drágán.

 

G7 portál pont a napokban írt arról, hogy az M4-es nemrég átadott, Berettyóújfalu-Nagykereki szakaszát pl. Szijjártó jachtminiszter adriai vendéglátója, Szíjj László építette, horroráron.






A Direkt 36 munkatársai által ismertetett iratokból kiderül, hogy 2017-ben és 2018-ba az Orbán cég építőanyagait szállították az Üllő–Albertirsa, és az Albertirsa–Cegléd közötti szakaszra.

 

Ez újabb bizonyíték arra, hogy miniszterelnök családja már rég nem szerénykedik, hanem állami megrendeléseknek köszönhetően szerez milliárdos vagyont.

 

A családi bányának helyet adó Gánton egyébként vasárnap időközi választás lesz a fideszes polgármester lemondása után. Ezzel párhuzamosan nyomozás folyik sikkasztás miatt. A 24.hu erről helyszíni riportot készítő újságíróit személyesen Orbán Győző tartóztatta fel és vonta kérdőre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top