Politika

Hiába a válság, 50 millió dollárt adunk az idei költségvetésünkből Kirgizisztánnak

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A korábbi bejelentésnek megfelelően kormányhatározatban döntöttek a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alap létrehozásáról, derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.






 

A hivatalos értesítő szerint a magyar kormány a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alapot a költségvetési fejlesztési forrásból hozza létre azzal a céllal, hogy a kirgiz gazdaság szempontjából fontos projektek finanszírozásában vegyen részt hitelnyújtással, tőkeági finanszírozással vagy egyéb pénzügyi instrumentum biztosításával.

 

Magyar Közlöny

A határozat szerint Orbán Viktor utasítására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek október 31-ig kell Varga Mihály pénzügyminiszterrel és a Magyar Export-Import Bank Zrt.-vel együttműködve megalkotnia az alapító okiratot, majd a két miniszternek november 30-ig kell létrehoznia a fejlesztési alapot.






 

Ehhez 50 millió amerikai dollár, azaz kb. 15,6 milliárd forint összegű donorfelajánlást ad a magyar kormány, amelyet a 2020. évi központi költségvetésből fedeznek.

A két ország közötti tárgyalások már hetek óta zajlanak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig hétfő este fogadta a kirgiz elnököt Budapesten.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top