Politika

A DK szerint a kormányoldal melegedni jár a Parlamentbe, Kövér ezt napirend előtti gyalázkodásnak nevezte

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Párbeszéd: csak a Mészáros Lőrinc-féléknek jelentene adóemelést az alapjövedelem bevezetése


Kocsis-Cake Olivio arról számolt be, hogy jól halad a Párbeszéd európai polgári kezdeményezése az alapjövedelemről, amely nemcsak a szegényeknek és a munkanélkülieknek, hanem a bérből és fizetésből élőknek is segítséget jelentene. Az alapjövedelem bevezetésével 10-ből 7 embernek nagyobb lenne a fizetése – mondta, hozzátéve, hogy ez az országgyűlési képviselőkre nem vonatkozna.

 

Hangsúlyozta: az alapjövedelem bevezetése csak a Mészáros Lőrinc-féléknek jelentene adóemelést, a javaslat többi forrását költségvetési átcsoportosítással biztosítanák.

 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az alapjövedelem visszakanyarodást jelentene a múltba, és ismét a segélyezésre tenné a hangsúlyt, nem a munkavégzésre. Hozzátette: az alapjövedelem bevezetése rengeteg pénzbe kerülne, és visszahozná azt időszakot, amikor akár 36 százalékkal is kellett adózni.

 

Felhívta a figyelmet arra, a Párbeszéd által az alapjövedelemről készített videó jól mutatja: maga a párt is tudja, hogy nem ösztönöz a munkavégzésre a juttatás, hiszen arra a kérdésre, hogy mire költenék az alapjövedelmet, olyan lehetőségek közül lehet választani, mint hogy

befejezném a tetkómat, túllépnék a Kalinkán, vagy megrendezném az univerzum legnagyobb buliját.

LMP: a szociális dolgozók láthatatlanok a kormány számára

Ungár Péter (LMP) üdvözölte, hogy a kormány beterjesztette az Országgyűlés elé az orvosok béremeléséről szóló javaslatot, ugyanakkor úgy vélte: a szociális szektor dolgozói továbbra is láthatatlanok a kabinet számára. A szociális dolgozók kimaradtak az 500 ezer forintos bérkiegészítésből és a mostani béremelésből is – indokolt.

 


Úgy értékelt: társadalmi katasztrófával fenyeget a szociális dolgozók helyzete, amely ha nem változik, akkor a következő években 40-50 százalékos is lehet a  munkaerőhiány.

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arra hívta fel a figyelmet: a szociális szférában a baloldali kormányok alatt megszorítások voltak, egyhavi bért elvettek a szociális dolgozóktól, a normatívát csökkentették. Ezzel szemben – folytatta – a mostani jobboldali kormány időszaka alatt több mint duplájára nőtt a szociális dolgozók átlagos fizetése, nőtt a normatíva, valamint az ellátottak és a dolgozók száma is.

 

DK: a kormány képtelen kezelni a gazdasági válságot

Vadai Ágnes (DK) azzal vádolta a kormányt, hogy képtelen kezelni a gazdasági válságot, csak a hűséges talpnyalóinak segít.

Magyarok sokasága vesztette el a munkáját, vannak olyanok, akik semmilyen segítséget nem kapnak az államtól, nőttek az árak, vállalkozók menten tönkre

– hangsúlyozta a képviselő, aki szerint eközben a kormányoldal csak melegedni jár a Parlamentbe, és törvényesíteni a lopást.

Önök milliárdossá tettek egy gázszerelőt, valamint milliárdos lett a szűkebb és tágabb Orbán-család is

– fogalmazott, azzal vádolva a kormányoldalt, hogy mások kárára erkölcstelen módon gazdagodnak.

 

Kövér László házelnök Dömötör Csaba államtitkárnak adta meg a szót, hogy válaszoljon a napirend előtti gyalázkodásra.

Nézzen utána, hogy az ön főnöke hány százmilliókat vesz ki osztalékként a cégeiből és hogyan érkezik egy elkobzott villából az Országgyűlésbe!

– reagált az államtitkár, Gyurcsány Ferencre utalva. Hozzátette: ha valaki munkakerülő a Házban, akkor azt a DK padsoraiban kell keresni.

 

Hangsúlyozta: a DK-ra nem lehet számítani a járvány kezelésében, sőt álhíreket jelentetnek meg az egészségüggyel kapcsolatban.

 

MSZP: a Fidesz önkényuralmi rendszert épít

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az Európai Bizottság jogállamisági jelentése miatti kormánypárti bírálatokat ahhoz hasonlította, mintha valaki azt követelné egy boltban, hogy szereljék le a lopásgátló kapukat. Ilyenkor mindenki joggal arra gondol, hogy az illető lopni akar – tette hozzá.

 


Úgy vélte: ma Magyarországon csak a szűk fideszes elit érdekeit védi a jog, a kormányoldal célja, hogy saját hatalmát, lopásaikat, bűneiket legalizálják. Azzal vádolta a Fideszt, hogy önkényuralmi rendszert és párhuzamos valóságot épít. Ezzel szemben – folytatta – az MSZP a szociális demokráciában hisz, ahol a jog az emberek érdekeit védi a hatalommal szemben.

 

Kijelentette, valódi szabadságharcot kell folytatni az önkényuralom ellen. A politikus bízik abban, hogy ebben az MSZP nem lesz egyedül.

 

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára megjegyezte: inkább egyre kevesebben lesznek ebben a harcban, mert az elnökválasztás előtt a MSZP tagságából sokakat kizártak.

 

A jogállamisági jelentésről szólva elmondta: olyan zsaroló eszközzel állnak szemben, amelynek során jogi köntösben jelenítenek meg politikai érveket.

Ez 2010 óta így van, mert nem viselik el, hogy Magyarország ki tudott jönni a kötelezettségszegési eljárás alól, bevezette a különadókat és a rezsicsökkentést, valamint megvédte magát a migránsokkal szemben

– tette hozzá.

 

Hangsúlyozta: ki kellene vizsgálni, hogy egy amerikai milliárdos, ki-be mászkál EU-biztosok irodáiba, majd az itteni szervezetei támogatást kapnak a bizottságtól és jól fizetett zsoldosaik legyártják azokat a háttéranyagokat, amelyek megjelennek egy hivatalos jelentésben.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top