Politika

Orvosi Kamara: a bértábla így nem elfogadható

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Több probléma is van a kormány tervezetével az érdekvédelmi szervezet szerint.





Reagált az Magyar Orvosi Kamara a kormány az orvosi béremelésről szóló törvényjavaslatra, amely alapjaiban alakítja át az egészségügyi rendszert.

 

Mai cikkünkben részletesen megírtuk: benyújtotta a kormány azt a törvényjavaslatot, amelyről a hétvégén a Magyar Orvosi Kamara elnöksége tárgyalt és egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnökkel.

 

A törvényjavaslat szerint három lépcsőben valósul meg az orvosok béremelése: 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban kaphatnak emelést, vagyis az utolsó kör már a 2022-es választás utánra esik. A 34 oldalas javaslat nemcsak a háromlépcsős béremelést tartalmazza, hanem a hálapénz büntetését is, emellett a magán- és a közellátás viszonyát is alapvetően átalakítaná. Cikkünkben részletesen megírtuk a béremelési tervezet konkrét összegeit is.

 

A MOK azzal kezdi hétfő esti közleményét, hogy nagyon gyors idő alatt kellett reagálniuk egy nagyon bonyolult tervezetre.






 

A legfontosabb állítása pedig az a közleményüknek, hogy a tervezet bértáblával kapcsolatos része

így nem fogadható el.

 

Továbbá ezt írják:

  •  az alapítványoknál és magánszolgáltatóknál dolgozókra is ki kellene terjeszteni a tervezetet
  • a másodállás korlátozását a MOK elvben támogatja, ugyanakkor annak pontos kidolgozását és differenciálását szükségesnek tartja, ez azonban jelenleg nem történt még meg
  • a MOK nehezményezi, hogy a tervezet elvileg lehetőséget ad az általuk javasolt alapbértől lefelé (igaz, felfelé is) eltérni, szerintük ez elfogadhatatlan
  • az is probléma számukra, hogy a bértábla nem kezeli a képesítésbeli különbségeket. Erről részletesen írnak kritikájuk utolsó pontjában.

 

A MOK teljes közleménye itt olvasható.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top