Politika

Kétszáz fertőzött a MOL tiszaújvárosi üzemépítésén dolgozók között

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül, ez derül ki a MOL Petrolkémia hivatalos leveléből, amit Fülöp György polgármester osztott meg a Facebook-oldalán hétfőn.


 

Eszerint a MOL német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy a teljes kivitelezői létszámot leteszteli. Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt a mai napon. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött

– írták.

 


Hozzátették, a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követik és a további intézkedéseket ennek megfelelően teszik meg.

 

A MOL kiemeli, a vállalat készen áll a védekezésre, emellett szigorú óvintézkedéseket hoztak. Így az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top