Politika

Orbán-haverok taroltak a filmes pályázatokon: Vidnyánszky, Kovács Ákos és Eperjes Károly is filmet forgat

nyugatifeny.hu

Micsoda meglepetés.


Összesen 37 produkció elkészültét támogatja a Nemzeti Filmintézet, amelyek listáját kedden tették közzé. A közlemény szerint a Televíziós Döntőbizottság

a 37 produkciónak összesen 1,77 milliárd forintot ítélt meg.

 

Filmrendezőként debütál többek közt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki a haldokló II. Rákóczi Ferencről rendez majd sorozatot Pro Libertate címmel.

 

Az SZFE kuratóriumának másik tagja, Lajos Tamás is elégedett lehet, hiszen Sound Manager Kft. nevű cége végzi a sorozat fejlesztését, ezen felül pedig több más cége is támogatást nyert a pályázaton. A Szupermodern Stúdió egy tévéfilmre és tévésorozatra, a Film Positive pedig egy tévéfilmre és két sorozatra kapott közpénzt.

 

Az eddig Orbán Viktor egyik kedvenc zenészeként ismert Kovács Ákos is felcsap rendezőnek, ő A taxis címmel forgathat kisjátékfilmet. De Eperjes Károly sem panaszkodhat, hiszen végre megmutathatja rendezői kvalitásait a Krisztus inge című tévéfilmmel.


 

A pályázaton nyert produkciók teljes listája az NFI honlapján olvasható.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top