Politika

50 milliárd forintnyi gyorssegélytől estek el a magyar vállalkozások a Fidesz miatt

nyugatifeny.hu

Bocsi, mégsem futja rá.


Szeptember közepén még rendkívüli ülésen akarta tárgyalni a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciója azt a javaslatot, amely 50 milliárd forintot csoportosított volna át a koronavírus miatt bajba jutott magyar vállalkozások megsegítésére.

 

Karácsony Gergely főpolgármester össze is hívta az ülést, amelyen kiderült, hogy a fővárosnak a Fidesz állításával ellentétben nincsen 120 milliárdnyi forrása, köszönhetően a járványnak és a kormányzati elvonásoknak. Mi több,

Budapest jelenleg 150 milliárdos mínuszban van.

 

A vita végén az eredeti előterjesztést teljesen kiforgató határozatot fogadtak el, amely szerint Budapest akkor tudja segíteni a bajba jutott fővárosi vállalkozásokat, ha a főváros uniós forrásból, vagy más, állami gazdaságélénkítő alapból lakosságarányosan részesül.

 


Tóth Bertalan (MSZP) és Szabó Tímea (Párbeszéd) parlamenti képviselők másnap azt indítványozták egy határozati javaslatban, hogy az Országgyűlés is tárgyalja meg a vállalkozások megsegítését célzó javaslatot. Arra kérték a kormányt, hogy különítsenek el 50 milliárd forintot a Gazdaságvédelmi Alapból azon fővárosi vállalkozások számára, amelyek a koronavírus-járvány második hullámának következtében a leginkább rászorulnak arra.

 

Vállalkozásfejlesztési Bizottság, amelyben többségében fideszesek ülnek, tegnap elutasította a javaslat tárgysorozatba vételét, így erről a kérdésről még csak vitázni sem lehet majd a Parlamentben

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top