Politika

A fideszes városok múzeumai kaptak pénzt Káslertől, az ellenzékiek nem

nyugatifeny.hu

Szelektíven osztotta a támogatást az EMMI.


49 önkormányzati fenntartású közgyűjtemény összesen 211 millió forint állami támogatást igényelt az EMMI járásszékhely múzeumok szakmai támogatására kiírt pályázatán, ahol a nyertesek között összesen 136 millió forintot osztottak ki.

Kilenc – kivétel nélkül nem fideszes vezetésű – város, így Hódmezővásárhely, Cegléd, Salgótarján, Vác, Baja, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Budapest XVIII. kerület és Pécs múzeuma viszont semennyi támogatást sem kapott.

 

K-Monitor civil szervezet beszámolójából kiderül, hogy az igazán szembetűnő az, hogy a támogatottak listáján megtalálhatók ugyan ellenzéki városvezetésű önkormányzatok közgyűjteményei is, azonban a fideszes vezetésű városok ezen intézményei a megpályázott összeg 79,9 százalékát megkapták, a nem fideszeseknél ez az arány azonban csak 34,3 százalék.

 

A történetben egyébként az a legszomorúbb, hogy az intézmények a pályázati pénzt olyan alapvető dolgokra költötték volna, mint gördíthető polcrendszer, led-lámpa, fiókos szekrény, szúnyogháló, ventilátor vagy éppen a múzeumnak helyet adó épületen végeztek volna kisebb felújításokat: például gipszkartonozást vagy nyílászáró-cserét.


 

Nem ez az első ilyen eset, 2019-ben az önkormányzati választások után is hasonló retorzióban részesültek a „rosszul szavazó” városok közgyűjteményei.

 

Tavaly után idén is a kormánypártok felé húzott az #EMMI "szakmai javaslattevő bizottságának" keze a járásszékhelyi…

Közzétette: K-Monitor – 2020. október 16., péntek

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top