Politika

Merkel drámai üzenete a németekhez: Mindenki maradjon otthon!

nyugatifeny.hu

“Most már minden nap számít”.


A koronavírus-járvány németországi megfékezéséhez mindenkinek kevesebb emberrel kell találkoznia, és amikor csak lehet, otthon kell maradnia – mondta szombati videoüzenetében Angela Merkel német kancellár.

 

A politikus a német sajtóban drámaiként jellemzett üzenetében rámutatott, hogy az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) igazoltan fertőzöttek száma napról napra ugrásszerűen emelkedik, és a járvány gyorsabban terjed, mint tavasszal, az első hullám idején.

“A viszonylag nyugodt nyárnak vége, nehéz hónapok állnak előttünk, és a következő napokban és hetekben dől el, hogy milyen lesz a tél, és milyen karácsonyunk lesz. Mindezt mi döntjük el, a cselekedeteinkkel”

– mondta Angela Merkel a kormány portálján közölt felvételen.

 

Hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a vírus ellenőrizetlen terjedésének megakadályozásáért.

 

Ezért nemcsak a már hónapok óta begyakorolt óvintézkedéseket – maszkviselés, távolságtartás, gyakori kézmosás, és az őszi-téli időszakban gyakori szellőztetés – kell komolyan venni, hanem “még tovább kell menni”.

“A tudomány világosan megmondja, hogy a vírus terjedése közvetlenül összefügg a kapcsolatokkal, a találkozásokkal, ezért ha egy ideig mindenki jelentősen visszafogja a családon kívüli találkozásokat, sikerülhet megállítani és megfordítani a mindig egyre több fertőzés felé mutató trendet”


– fejtette ki a német kancellár.

“Éppen ezért ma azt kérem önöktől, hogy találkozzanak sokkal kevesebb emberrel, otthon és a lakásukon kívül is, tekintsenek el a nem feltétlenül szükséges utazásoktól és ünnepségektől, és amikor csak lehet, maradjanak otthon”

– tette hozzá Angela Merkel.

 

“Tudom, ez keményen hangzik, és nehéz lemondást is jelenthet”, de meg kell tenni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer, nyitva maradhassanak az iskolák és az óvodák, tovább működhessék a gazdaság és megmaradjanak a munkahelyek – mondta a német kancellár.

 

Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szombati adatai szerint az utóbbi 24 órában 7830 fertőzött személyt regisztráltak.

 

Ez a legnagyobb napi esetszám az új típusú koronavírus németországi megjelenése óta, és csaknem 500 esettel több az előző rekordnál, a pénteki 7334-nél.

 

A teszttel igazolt esetek száma így 356 387-re emelkedett.

 

A koronavírussal összefüggő halálesetek egy nap alatt 33-mal nőtt, 9767-re.


 

Emelkedett a vírus úgynevezett reprodukciós rátájának (R) hétnapos mozgóátlaga is, az egy nappal korábbi 1,22-ről 1,30-ra. Ez azt jelenti, hogy minden 100 fertőzött átlagosan további 130 embernek adja át a vírust.

 

A Covid-19 miatt intenzív osztályon kezeltek száma a legutóbbi, pénteki adatok szerint egy nap alatt 12 fővel, 690-re emelkedett.

 

Számuk gyorsan emelkedik, a hétfői 590-hez képest százzal nőtt. Közülük nagyjából minden második beteg – 341 fő – gépi lélegeztetésre szorul.

 

Videó:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top