Politika

Kiderült: Kamupártja építéséhez használja fel az oltásellenességgel elhülyített emberek adatait Gődény György

nyugatifeny.hu

A kamupártos csaló nem fizette vissza az elsíbolt 153 millió forintot, most újabb bepalizható emberekre vadászik.






Október 13-án posztoltak ki a nemes egyszerűsséggel Aláírásgyűjtés néven futó Facebook-oldalon egy oltásellenes aláírásgyűjtési felhívást, melyet az oldal számlálója szerint egy hét alatt már

33 ezren írtak alá.

 

Ezzel párhuzamosan a valóságban is zajlik egy aláírásgyűjtés, így valószínűleg még többen szignózhatták azt az ívet, melynek felhívó szövegéből kiderül, hogy a szervezők a szerintük

„hirtelen és üzleti érdekből összedobott, az évek hosszú sorát igénylő klinikai tesztelési fázist kihagyó koronavírus vakcinák”

kötelezővé tétele ellen szeretnének tiltakozni.

 






 

Az egész kezdeményezés mögött a Közös Nevező nevű kamupárt áll, aminek az arca és ügyvezetője Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb magyar koronavírus-bagatellizáló celeb, a szeptember 11-i belvárosi koronaszkeptikus tüntetés főszervezője.

 

Gődény esetében nem meglepő a koronavírus tagadás népszerűsítésére tett újabb kísérlet, a Facebook-oldalon található linkre kattintva azonban feltűnik, itt többről van szó, mint a COVID-19 elleni vakcina elutasítása.

 

Az aláírásgyűjtő oldal linkjén ugyanis a következő szöveg fogad:

„Egyetértek azzal, hogy védőoltásra senkit ne lehessen kötelezni, és annak hiánya miatt senkit ne lehessen büntetni vagy korlátozni.”

 

A személyes adatok megadásával – melyet az adatvédelmi tájékoztató szerint visszavonásig szabadon kezelhetnek – az állampolgárok lényegében kijelentik, hogy elutasítanak mindenféle védőoltást, beleérte persze a koronavírus elleni vakcinát is.

 

Érdekesség, hogy a linken nincsen semmiféle konkrét ok vagy cél megjelölve, amiért az aláírásokat gyűjtik.

 

444.hu felhívta Gődény Györgyöt, aki nem is tagadta, hogy az egyik fő céljuk az egésszel, hogy megpróbáljanak „tömegbázist összeszedni”.

 

Gődény azt állította, „lekérhetett volna a nyilvántartásból” is felhasználói adatokat, de az egyik fő céljuk – amellett, hogy megpróbálnak „tömegbázist összeszedni” – az, hogy fel szeretnék mérni, mekkora tömegtámogatottsága van a rövid idő alatt kifejlesztett koronavírus-vakcinával szembeni tartózkodásnak.






 

Ha az aláírások száma eléri a kétszázezret, akkor indítanak népszavazási kezdeményezést.

 

A beszélgetés alatt Gődény nem tudta vagy nem akarta tisztázni a legfontosabb kérdést:

pontosan mire irányul az aláírásgyűjtés?

 

Gődény végig arról beszélt – a Facebook-oldal tartalmához hasonlóan – hogy az aláírással nemtetszésünket fejezhetjük ki „egy sebtiben kifejlesztett”, a szokásos, több éves procedúrákat megkerülő oltóanyaggal szemben. Hangsúlyozta: „nem az oltások ellen” emel szót.

 

Többszöri visszakérdezésre – hogy akkor miért valamennyi oltás ellen emel szót az aláíró ív – ellentmondásosan azt reagálta:

„most ugyan a Covid az aktuális járványt okozó betegség, de később jöhetnek más járványok is, és az aláírandó mondat ezekre is vonatkozik.”

 

A tömegbázis összeszedésével egy időben a Közös Nevező ellen két nyomozás is folyik a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

 

Az egyik

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás

bűntettének gyanúja miatt, a másik költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt

elszámolási kötelezettség elmulasztásának

bűntette miatt indult.

 

Telex úgy tudja, a 2018-as választáson 0,07 százaléknyi szavazatot kapó párt, annak ellenére, hogy nem érte el az 1 százalékos határt, nem fizette vissza a közel 153 millió forintos költségvetési kampánytámogatását.

(via 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top