Politika

Forrong a magyar diplomácia! Ezt a pofátlanságot már Szijjártó sem tudta lenyomni a torkukon!

Pestibulvar.hu

Egy KDNP-s parlamenti képviselő, Szászfalvi László huszonéves lányát, Szászfalvi-Farkas Lenkét nevezték ki konzulnak Magyarország frissen megnyitott genfi konzulátusán – értesült a Telex.






 

A konzulátust október 13-án nyitotta meg Szijjártó Péter, de az akkori beszámolókból még nem derült ki, hogy kit neveztek ki konzulnak.

 

A lap érdeklődésére a külügyminisztérium azzal reagált:

A genfi konzulátust Szászfalvi-Farkas Lenke konzul vezeti, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán végzett és a munkájának ellátásához szükséges, magas szintű angol, illetve francia nyelvtudással rendelkezik. A konzul jelenleg érdekvédelmi tevékenységet lát el, mely november 1-jétől közjegyzői típusú ügyek kezelésével egészül ki“.

 

Szászfalviról sokat nem tudni, azt leszámítva, hogy korábban egy hónapot gyakornokoskodott a vajdasági Deli Andor fideszes képviselő mellett egy a Nézőpont Intézet által meghirdetett gyakornoki program keretében.

 

Hogy egy kommunikáció szakos diplomával vajon mi köze van a diplomáciához, és mennyire lesz képes ellátni a feladatát, az jó kérdés.






 

Nem csoda, hogy a lap szerint a kinevezés

MÉG AZ AMÚGY “RENDKÍVÜL LOJÁLIS” HAZAI KÜLÜGYBEN IS KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT.

 

Volt, aki az alábbi gondolatmenettel kommentálta a döntést:

Pár éve Kulka János főszereplésével készült egy remek tévéfilm, „A berni követ” címmel, amely nagyon élethűen ábrázolta az 1956 utáni időszak politikai, diplomáciai viszonyait. Lehet, hogy egyszer jelen korunk bemutatására érdemes lenne leforgatni „A genfi konzul” című kordokumentumot is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top