Politika

Elképesztő döntés – A kormány az emberek élete elé helyezte a népszerűségük megóvását

Forrás: MTI/MTVA

A hétvégén több európai kormány is úgy döntött, hogy részlegesen lezárják az országukat, kijárási korlátozásokat vezetnek be annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány további terjedését. Ezek a komoly intézkedések természetesen nem mindenkinek tetszenek, gazdasági visszaesést eredményezhetnek és a kormány népszerűtlenségét is okozhatják, azonban elengedhetetlen a lakosság megóvása szempontjából!

 






De lássuk, mi a helyzet nálunk, hogyan próbálja a kormány megóvni a lakosságot?!

 

Szombaton nyilatkozta a közmédia riporterének a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor, hogy a kormány a lezárás helyett, amíg csak lehet

“AZ EGYÉNI VÉDEKEZÉSRE” FEKTETI A HANGSÚLYT.

 






Tehát a kormány egyelőre semmilyen komoly lezárást nem szeretne elrendelni, ami népszerűtlené tenné őket, helyette inkább a lakosságra hárítják a felelősséget.
Ez a módszer azonban nem válik be, legalábbis az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarország az egyik legrosszabb statisztikát tudja felmutatni a koronavírus-járvány második hullámában.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy hétfőtől kiterjesztik a maszkhasználat szabályozását, ami a gyakorlatban annyit jelent majd csak, hogy ezentúl a vendéglátóhelyek fogyasztó vendégeinek is viselniük kell a maszkokat, amit csak a fogyasztás idejére vehetnek le.

 

A másik szigorítás, mellyel a magyar kormány próbálja felvenni a harcot a világjárvánnyal, hogy a boltokat a jövőben a kereskedelmi hatóságon túl már a rendőrök is ellenőrizhetik.

EURÓPA MÁS RÉSZÉN EKÖZBEN SOKKAL KEMÉNYEBBEN KÜZDENEK AZÉRT, HOGY MINÉL KEVESEBB LEGYEN A JÁRVÁNY ÁLDOZATAINAK SZÁMA.

  • Németországban és Belgiumban részleges zárást jelentettek be, valamint Franciaország kétharmadában és Spanyolország egyes területein is elrendelték a kijárási tilalmat.
  • Szlovéniában minden olyan boltot bezártak, ami nem létfontosságú,
  • Olaszországban pedig már egy hete korlátozzák minden vendéglátóhely és kiszolgáló egység nyitvatartását,
  • a horvátoknál pedig a rendezvényeken résztvevők maximális létszámát korlátozzák, illetve ott már nyílt téren is kötelező lesz a maszkviselés.
  • Angliában egy hónapos zárra készülnek!

 

Magyarország azonban rendíthetetlenül ellenáll mindenféle komolyabb intézkedésnek, mivel Orbán kijelentette, hogy itt sokkal jobb a helyzet, mint Nyugat-Európában

– BÁR LAKOSSÁGARÁNYOSAN NÉZVE BELGIUMON KÍVÜL SZINTE MINDENHOL KEVESEBBEN HALNAK MEG A KORONAVÍRUS KÖVETKEZTÉBEN, MINT NÁLUNK.

 






444.hu közlése szerint Lakatos Tibor szombaton azt is kijelentette, hogy terjed ugyan a vírus, de “figyelembe kell venni azt is, hogy az ország nem állhat le, hiszen a második hullám sokkal hosszabb ideig tart, mint a tavaszi első hullám. Ezért a korlátozó intézkedéseket megfontoltan kell bevezetni.”

 

Lényegében azért nem lehet szigorúbb intézkedéseket elrendelni, amivel talán sokkal több életet lehetne megmenteni, mert a kormány elsőszámú szempontja a gazdaság fenntartása. Pedig olyan intézkedéseket is el lehetne rendelni, ami a tavaszi első hullám idején már bevált, ilyen például a vásárlási idősáv bevezetése, amit az idősek védelmében hoztak korábban.

EHHEZ KÉPEST A MAGYAR KORMÁNY SZINTE TELJES EGÉSZÉBEN CSAK AZ EGYÉNI VÉDEKEZÉSRE, AZ ÁLLAMPOLGÁROK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRE ALAPOZZA A VILÁGJÁRVÁNY ELLENI VÉDELMÉT.

 

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt is elmondta, hogy bíznak az emberek belátásában, valamint arra kér mindenkit, hogy segítse őket a járvány “kordában tartására” tett intézkedéseiket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top