Politika

Hatalmas beruházásra készülnek Orbánék – Ismét két kézzel szórják a pénzt!

Pestibulvar.hu

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg a hír, miszerint az Orbán-kormány ismét egy gigaberuházásra készül, mely hatalmas összeget fog felemészteni.

 






24.hu közölte elsőként a hír, hogy a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadionra, a mellé tervezett gyalogos és kerékpáros hídra, valamint a beruházáshoz kapcsolódó létesítmények létesítésére és üzemeltetésére,

ÖSSZESEN 204 MILLIÁRDNYI KÖZPÉNZT TERVEZ ELKÖLTENI!

2023-ben fogják Budapesten rendezni az atlétikai világbajnokságot, annak ellenére, hogy a városlakók 43 százaléka egyáltalán nem támogatja a rendezést, de a terv népszerűségét tovább ronthatja a most napvilágra került összeg, így akár 60 százalékot is elérheti majd a tiltakozók száma.

 

Az tervek szerint egy 40 ezres stadiont építenek majd fel Ferencváros és Csepel határában, és a lap megemlíti, hogy a tervezett stadion és a hozzá kapcsolódó létesítmények sokkal több közpénzt emésztenek majd fel, mint amennyit a Puskás Arénára költöttek (az új nemzeti stadion ‘csak’ 190 milliárd forintba került).

Egyébként már a Puskás kihasználtságát is sokan támadják, hogy nem fogja visszahozni a rá fordított összeget és a fenttartása is rengetegbe kerül, de az talán még nagyobb kérdés, hogy

A VILÁGVERSENY UTÁN MIRE FOGJÁK MAJD HASZNÁLNI A 40 EZER FÉRŐHELYES NEMZETI ATLÉTIKAI STADIONT!?

 

A kiírt közbeszerzési eljáráson egyébként csak meghívott cégek vehetnek majd részt, így abból az ötből kerül majd ki a győztes, aki felépítheti a méregdrága sportlétesítményt.






 

A lap hozzáteszi, hogy előzetesen 166 ezer látogatóval és 416 ezer eladott belépőjeggyel számolnak, valamint a rendezés költségét mintegy további 30 milliárd forintra saccolják.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top