Politika

Mi folyik itt? Az orosz külügy durván beszólt Orbánnak!

Pestibulvar.hu

Az orosz külügyi tárca szóvivője Orbán egy szoboravatáson tett megjegyzésén akadt ki.






 

A magyar miniszterelnök David Cornstein amerikai nagykövettel együtt október 27-én avatta fel George H.W. Bush amerikai elnök szobrát a Szabadság téren. Az alkalomból beszédet is mondott, amiben arról beszélt, hogy “a tér egyik oldalán itt van a német, a másikon pedig a szovjet megszállás emlékműve. Ez is világos üzenet: ha magyar vagy, csak két lehetőség között választhatsz: vagy a megszállók vagy a szabadság mellé állsz.”

 

telex.hu szúrta ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő reakcióját a diplomata Facebook-oldalán. A szóvivő azon akadt ki, hogy Orbán a náci németek elleni harcban elesett szovjet katonák emlékére állított Szabadság téri emlékművet megszállási emlékművének nevezte.

Zaharova a posztban gyakorlatilag

TÖRTÉNELEMHAMISÍTÁSSAL VÁDOLTA MEG ORBÁNT.

 






Mint írta: “a Horthysta Magyarország Hitler legközelebbi szövetségeseként vett részt a Csehszlovákia és Jugoszlávia elleni náci agresszióban, a megszállt civilek és fogságba esett szovjet katonák ellen pedig tömegével követtek el bűncselekményeket a magyar csapatok. Ezeknek az embereknek a Vörös Hadsereg békét és szabadságot hozott, és megvédte Európa népeit a “barna pestistől”.

“JELENLEG EGYES ÁLLAMOK VÁGYNAK ARRA, HOGY TORZÍTSÁK EZT A TÉNYT, ÉS ELHALLGATTASSÁK ORSZÁGUNK KULCSSZEREPÉT A FASIZMUS ELLENI GYŐZELEMBEN, ELMOSSA AZ EGYES FŐVÁROSOK TÖRTÉNELMI FELELŐSSÉGÉT A HÁBORÚS IDŐSZAK BŰNEIÉRT, ÉS ′′ ELTÖRÖLJÉK ′′ A NÁCI CSATLÓSOK REZSIMJEIT”

– írta a szóvivő, hozzátéve: Oroszország nem fogja hagyni az Orbánéhoz hasonló “hamisításokat”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top