Politika

Rég olvastak be ennyire Orbánnak: szélsebesen terjed Facebookon a bejegyzés

Pestibulvar.hu

Közel tízezer megosztásnál jár az a bejegyzés, amit Jávor Benedek írt tegnap Facebook-oldalán. A volt képviselő a kormány koronavírus-járvány elleni katasztrofális védekezéséről fejtette ki a véleményét.






 

Mint írta: ma Magyarországon a koronavírus járvány katasztrofális szakaszába kezd lépni. A végletekig kivéreztetett, és minden rá vonatkozó döntésből kihagyott egészségügy nem képes lépést tartani a növekvő esetszámmal, kórházi és intenzív ellátási igénnyel.

 

A lélegeztetőgépre kötött emberek fele meghal, Európában nálunk a harmadik legmagasabb a 100.000 főre jutó halálozások száma.

Jávor szerint mindezekért a kormányzás tehető felelőssé.

“Az ok az a kormányzás, amely 10 év alatt a GDP 1%-ának megfelelő forrást vont ki az egészségügyből, a GDP-arányos költést 7,5%-ról 6,5%-ra csökkentve. Amely tétlenül nézte végig az orvosok és ápolók menekülésszerű távozását az országból. Amely nyár eleje óta semmiféle észrevehető lépést nem tett a második hullámra való felkészülés jegyében:

NINCS TESZTKAPACITÁS, NINCS KONTAKTKUTATÁS, NINCS FELKÉSZÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI SZEMÉLYZET, NINCSENEK EGYÉRTELMŰ ÉS BETARTATOTT KARANTÉNSZABÁLYOK”

– írta.

 






A volt képviselő szerint a második hullám alatt azért nincsenek lezárások, mert “nincs pénz”. Mert az országot kifosztották, és már tavasszal sem jutott sem forrás, sem szándék arra, hogy a bezárni kényszerülő üzletek, vállalkozások veszteségeit kompenzálják, hogy a munkájukat vesztő embereknek segítséget nyújtsanak.

 

Jávor a kormány gazdasági mentőcsomagját Európa egyik legszűkmarkúbb segítségének nevezve azt írta, forrás csak azokra a dolgokra van, ami a kormánynak fontos. Példaként említette a 800 milliós többletforrást a pécsi fociakadémiára, a 204 milliárd Ft-ot az atlétikai vb-re, a milliárdokat Mészáros Lőrincnek, a vadászati kiállításra, a Várba költözés folytatására és templomfelújításokra.

“HA NEM SOROS GYÖRGY-PLAKÁTOKKAL KELL HARCBA SZÁLLNI, MONDVACSINÁLT ELLENFELEKKEL HADAKOZNI, HA NEM ELÉG ROGÁN ANTAL PROPAGANDAMINISZTÉRIUMA, HA VALÓBAN CSELEKEDNI KELL, FELVENNI A KÜZDELMET VALAMI VALÓSÁGOS VESZÉLLYEL, AKKOR A KORMÁNY HIRTELEN AZ EGYÉNI VÉDEKEZÉSBEN HISZ, ÉS RÁBÍZ MINDENT AZ EMBEREKRE, OLDJÁK MEG, AHOGY TUDJÁK”

– fogalmazott.

 

Jávor szerint vízválasztó előtt állunk: a kormány magára hagyta az országot, nem kormányoz, nem cselekszik, csak a propagandát fújja. Ha Magyarország ebbe is beletörődik, ha azt gondolja, hogy nekünk ez is jó, akkor az tényleg így van.

“HA ELFOGADJUK, HOGY POLGÁRTÁRSAINKAT, BARÁTAINKAT, SZERETTEINKET VESZÍTJÜK EL MERT AZ ÁLLAM SZÁMÁRA FONTOSABBAK A KORMÁNYFŐ HOBBIJAI MEG A BARÁTOK KISTAFÍROZÁSA, MINT POLGÁRAI ÉLETE, AKKOR ÍGY FOGUNK ÉLNI. DE AKKOR MOSTANTÓL ÍGY IS FOGNAK BÁNNI VELÜNK”

– zárta a bejegyzést a volt képviselő.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top