Politika

Aggasztó jóslat – Hamarosan olyan rossz lehet a helyzet, mint amilyen Olaszországban volt tavasszal!

Pestibulvar.hu Képünk illusztráció.

Az Orbán-kormány a koronavírus második hullámában folyamatosan tétlenkedik, lassan hozzák meg a szigorításokat. A pár napja bevezetett intézkedések sem tűnnek elégségesnek ahhoz, hogy visszaszorítsák a járvány terjedését. Ha ez így marad, katasztrofális helyzet alakulhat ki!

 






Népszavának adott interjújában a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára, Svéd Tamás kijelentette: ha a kormánynak nem sikerül lassítani a járvány gyorsulását,

AKKOR HETEKEN BELÜL HASONLÓ ÁLLAPOTOK ALAKULHATNAK KI MAGYARORSZÁGON, MINT AMILYENEKET TAVASSZAL LÁTTUNK OLASZORSZÁGBAN.

 

Svéd Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy már akkora a baj az egészségügyben, hogy hamarosan kontaktszemélynek minősülő, illetve enyhe covidos tüneteket produkáló orvosoknak és ápolóknak is dolgozniuk kell majd!

 






Ennek pedig az az oka, hogy ha ők is kiesnek a munkából, akkor egyszerűen nem lesz aki ellátja a betegeket.

A MOK szerint jelenleg intenzíves szakápolókból van a legnagyobb hiány, és azzal, hogy folyamatosan esnek ki a munkából a szakorvosok és az ápolók, kénytelenek más orvosokat átvezényelni a covidos betegek kezelésére.

 

Már rég nincs elegendő infektológus, pulmonológus, belgyógyász arra, hogy ilyen mennyiségű fertőző beteget ellássunk. Sokszorosuk hiányzik a rendszerből. Ugyanakkor az idevezényelt szemészek, fogorvosok – főleg az alapképzést nem régen maguk mögött tudó fiatalok – sokkal hasznosabbak, mintha egyáltalán nem állna orvos a betegágyak mellett” – mondta Svéd Tamás.

 

A Magyar Orvosi Kamara titkára azonban hozzátette, hiába nevezi ki a kormány más kórházak osztályait újabb covidos betegek ellátására, azok nem fognak tudni hasonló hatékonysággal működni, mint egy komplett covid részleg.

 

“A Semmelweis Egyetem neurológiai és pszichiátria klinikáján, vagy a szegedi szájsebészeti klinikán nem lehetnek ugyanolyan körülmények, nem is tudnak akkora hatékonysággal, hatásossággal dolgozni, mint az egykori Szent László kórház covid részlegén.”






 

Svéd szerint ezt csak azzal lehetne orvosolni, ha a kormánynak sikerülne ellaposítania a járványgörbét, akkor tudnák tartani a jelenlegi színvonalat, ha maximum annyi beteg áramolna be naponta az intenzív osztályokra, amennyi el is hagyja azt.

“HA A JÁRVÁNY NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT NEM SIKERÜL A KORMÁNYNAK SZIGORÚ INTÉZKEDÉSEKKEL LASSÍTANIA, AKKOR NEM HÓNAPOKON, HANEM INKÁBB HETEKEN BELÜL BEKÖVETKEZHET A TAVASZI OLASZ HELYZETHEZ HASONLÓ.”

 

Ezzel pedig bekövetkezne a legrosszabb forgatókönyv.

 

Svéd Tamás úgy látja, ismét be kéne vezetni a tavaszi korlátozások egy részét, “például nagy rendezvényeken, focimeccseken már nem kellene tömegeknek közös szotyolázásra, kiabálásra összeverődni”.

AZONBAN AMÍG ORBÁNÉK ENGEDI EZEKET A RENDEZVÉNYEKET, AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZERRE NEHEZEDŐ NYOMÁS NEM NAGYON FOG MEGSZŰNNI!

 

zen a helyzeten csak a kormány változtathat, az ő kezükben van a döntés, meddig hagyják romlani a helyzetet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top