Politika

Lázonganak a fideszes képviselők: csalódtak Orbán bejelentésében

Pestibulvar.hu

Orbán Viktor keddi kormányülés utáni rendkívüli bejelentése a szigorításról sokakat meglepett. Elsősorban azért, mert senki nem gondolta volna, hogy a miniszterelnök az ingyenparkolásban látja a vírus elleni védekezés legnagyobb fegyverét. A fideszes képviselők is hőbörögnek, pedig azt hittük, legalább nekik volt több információjuk.

 






Már hettekkel ezelőtt szigorú intézkedéseket javasoltak kormánypárti képviselők, a drasztikusan romló fertőzési és halálozási mutatók láttán. Aztán fellélegeztek, mert kaptak egy SMS-t, hogy figyeljék este Orbán Facebook oldalát, mert fontos járványügyi bejelentést tesz a miniszterelnök. De amit hallottak, az hidegzuhanyként érte őket. “Minden tiszteletem a Főnöké amúgy,

DE MOST CSAK FOGTAM A FEJEM. NEM AKARTAM ELHINNI, HOGY ENNYI”

– nyilatkozta a HVG-nek az egyik képviselő név nélkül. Csalódottság és értetlenség fogadta a miniszterelnök bejelentését a Fideszben, mert bár a döntésekkel egyetértenek, de nem tartják elégségesnek, és nem értik, hogy miért nem követték a tavasszal Orbán által is mintának  kijelölt Ausztria példáját.

 

Ott már már hetekkel ezelőtt szűkebbre szabták az üzletek nyitvatartási idejét és körét, betiltották a rendezvényeket, bezárták a mozikat, színházakat, kiállítótermeket, uszodákat, fürdőket, sportközpontokat és általánosságban minden olyan helyet, ahol nagy számban terjedhet a fertőzés. Több képviselőnél is

KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT A FUTBALL KIVÉTELEZETT HELYZETE,

mert még méréseket sem láttak arra vonatkozólag, hogy miként fogadta volna a közvélemény, ha a Fradinak zártkapus meccseket kellett volna játszania. A képviselők folyamatosan nyomás alatt vannak, mert választóik nagy részétől érkeznek az igények a szigorítások meghozatalára, mert egyszerűen féltik a családjuk egészségét, másrészt a vendéglátósok és szálláshelyadók pedig megpróbálják ezt elkerülni.

 






Az optimistább kormánypárti képviselők reménykednek benne, hogy ez csak egy első lépése volt egy folyamatosan szigorodó rendnek. Azért is bízhatnak ebben, mert Orbán amennyiben a közvélemény nagy nyomás alá helyezi, képes változtatni álláspontján. Így volt ez tavasszal is, amikor délelőtt kijelentette, hogy az iskolák nyitva maradnak, majd az esti bejelentés arról szólt, hogy bezárnak.

 

Kíváncsian várjuk, hogy vajon a Fradi utolsó meccse után változik-e a miniszterelnök véleménye, igaz-e, hogy csak a fooci miatt áldozta fel a magyar emberek egészségét.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top