Politika

Új módszerhez nyúlt Orbán embere – Elképesztő, hogy mit tett már megint!

Szarka Gábor kancellár megpróbál bejutni az SZFE Vas utcai épületébe 2020. október 8-án. Fotó: 444

Nagyjából két hónapja tart a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak tiltakozása az új vezetőség és az egyetem autonómiájának csorbításával szemben. A tiltakozókat azonban újabb és újabb módszerekkel próbálják megtörni.

 






Az SZFE-s hallgatónak október végéig meg kellett volna kapniuk a szociális támogatásokat és az ösztöndíjakat, de most a hvg.hu arról számolt be, hogy ez egészen mostanáig nem történt meg.

 

A visszatartott támogatásokkal kapcsolatban, az új vezetés által kinevezett kancellár, Szarka Gábor egy SMS-ben elmondta: a “szociális ösztöndíjak kiutalásra kerültek az SZFE-n”.

A HALLGATÓK AZONBAN JELEZTÉK, HOGY TOVÁBBRA SEM ÉRKEZETT MEG A PÉNZÜK.

 

A lap arról is beszámolt, hogy az egyetemi kancellár utasítására bezárták a filmes tanszék, Róna utcai külső termét. A termet az operatőr hallgatók mellett a rendező-, vágó-, látványtervező- és más filmszakos hallgatók is használták. Az ő tanulmányaik így részben meghiúsulni látszik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top