Politika

Nem lesz elég szakember, ha bedurvul a járvány

ezalenyeg.hu

Bár Gulyás Gergely szerint 10 ezer lélegeztetőgépest is elbír a rendszer, ennél kevesebbre sincs elég kapacitás.






 

A kormányinfón a hazudozásért felelős miniszter kifejtette, hogy maximum 10 ezer ember kerülhet egyszerre lélegeztetőgépre, és ezt még el fogja bírni a magyar egészségügy. Ehhez képest viszont a Népszava azt írja, hogy a magyar orvosok és ápolók létszámával számolva:

Ha az orvosok, ápolók pihenőidejét, betegségét nem vesszük figyelembe, akkor is nehezen képzelhető el, hogy el tudna látni a rendszer egyszerre 10 ezer lélegeztetőgépen lévő embert.
Gulyás Gergely arról beszélt, hogy akár orvostanhallgatókat is bevonnának a védekezésbe. Ebből is látszik, hogy most visszaüt a Fidesz-kormány 10 éves politikája, amikor magasról tettek az orvosokra és ápolókra. Hagyták, hogy külföldre menjenek a szakembereinek.

Tesztkamu!

A tesztelésekkel kapcsolatban sem mond igazat Orbán Viktor kormánya. A felcsúti miniszterelnök azt állította, hogy Ausztriában már másfélszer annyi a fertőzött, mint nálunk. (ami egyébként hazugság. Itt részleteztük, miért is.) Azt elfelejtette elmondani, hogy az osztrákoknál kétszer annyit is tesztelnek. Így sokkal pontosabb képük van a járványhelyzetről is.

 

Itt lenne az ideje, hogy a Fidesz-kormány végre megkezdje a tömeges tesztelést, és az egészségügyi dolgozókat is megbecsülje. Mert ők viszik a vállukon most a védekezés terhét!





 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top