Politika

Nemzetközi hírű magyar kutató cáfolja Orbán szavait – nincs még közel a vakcina

Fotó: MTI/Julien Warnand

Az utóbbi napokban ha valaki megszámolná, hogy a magyar miniszterelnök melyik szót mondta ki legtöbbször a televízióknak adott interjúiban, akkor valószínűleg a “vakcina” szó nyerne torony magasan. Ám a neves magyar immonológus és gyógyszerfejlesztő szerint nem annyira rózsás a helyzet, mint ahogy azt a miniszterelnök lefesti.

 






A Spirit FM „Viccen kívül” műsorában Lisziewicz Julianna nemzetközi hírű immunológus, a DermaVir nevű AIDS-ellenes gyógytapasz kifejlesztője beszélt arról, hogy vajon tényleg belátható távolságon belül van-e már a vakcina, és megkezdődhetnek-e decemberben az oltások, ahogy azt orbán jósolta.

 

A sajtóhírek szerint az előzetes eredmények alapján az emberek több mint 90 százalékát képes megvédeni az amerikai Pfizer gyógyszergyár koronavírus elleni védőoltása, ám a kutató szerint felelős szakember tiszta lelkiismerettel

NEM MONDHATJA AZT, HOGY NAGYON RÖVID IDŐN BELÜL RENDELKEZÉSRE ÁLL EGY HATÉKONY, MELLÉKHATÁSOKTÓL KELLŐKÉPPEN MENTES OLTÓANYAG A COVID ELLEN!

 

Ugyanis, számos kérdés nincs még tisztázva, például az, hogy az oltás hatására mennyi idő alatt alakul ki és a mennyi ideig áll rendelkezésre a vírussal szembeni az immunitás. Jelenleg több adat azt támasztja alá, hogy fél év lehet a vakcina hatása, tehát lehetséges, hogy minden évben újra kell majd oltatnia magát annak, aki szeretne védettséget szerezni.

„A jelenleg a legígéretesebb vakcina fejlesztés esetében is inkább hónapok kellenek, míg megbízható, többszörösen ellenőrzött és hatékony oltóanyag áll az emberiség rendelkezésére” – így szerinte szinte biztos, hogy nem lehet heteken belül elkezdeni az oltásokat, reálisabb forgatókönyv az, hogy májusra fog rendelkezésre állni a megfelelő biztonságú vakcina.

 






Így az immonológus szerint az is megeshet, hogy hamarabb lesz antivirális gyógyszer, ami a megbetegedés súlyosságát tudja enyhíteni a fertőzést elkapók esetében. Mindez ellentmond Orbán azon elképzelésének, hogy december végén, január elején lesz vakcina Magyarországon. Ez egyelőre vagy csak Orbán vágyálma, vagy az is lehet, hogy megfontolt kommunikációs szempontok szerint akarják hűteni a kedélyeket, és azért mondanak belátható időtávot a vakcina megjelenésével kapcsolatban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top