Politika

Kásler aggasztó jövőt jósol – nem bízik Orbán tervében

Pestibulvar.hu

A szakmai vélemények alapján túl későn meghozott intézkedésekben bízik Orbán Viktor, aki azzal járta körbe a NER televíziók mindegyikét, hogy reméli, karácsonyra már lehet enyhíteni a szabályozásokon. Az egészségügyért is felelő miniszter, Kásler Miklós szavaiból azonban egy teljesen más kép tárul elénk.

 


Magyar Hírlapnak adott interjúban a miniszter által elmondott adatok és várakozások némileg árnyalják azt a képet, amit Orbán az elmúlt napokban próbál elhitetni a lakossággal. Mivel a miniszterelnök és Kásler ugyanazokat az adatokat kapja meg, és ugyanazokból a beszámolókból dolgozik, érdemes összevetni a szavaikat.

 

Orbán még a november 9-i szigorítások bejelentése előtt pár nappal azt nyilatkozta, hogy december 10-én 30-32 ezer fertőzött fekszik majd a kórházakban és 4480 intenzív ágyra lesz szükség. Ezzel szemben Kásler mostani nyilatkozatában arról beszél, hogy 26-28 ezer kórházi, infektológiai ágyra lehet szükség, és körülbelül 4500 intenzív ágyra,

“DECEMBER HATODIKA, TIZEDIKE KÖZÖTTI IDŐSZAKIG JELENTŐSEN NÖVEKEDNI FOG A FERTŐZÖTTEK SZÁMA.”

 

Tehát, a szigorítások után még egy hónap múlva is nőni fog a fertőzöttek száma, és a szigorítások előtt becsülthöz képest csak maximum négyezerrel fog csökkenni azok száma, akik kórházba kerülnek. Ami viszont megdöbbentő, hogy az intenzív ágyak számának csökkenésében nem bízik a miniszter, ugyanannyit mond, mint Orbán, tehát

A SZIGORÍTÁSOK NEM FOGJÁK CSÖKKENTENI A LEGSÚLYOSABB ESETEK SZÁMÁT!

 


Természetesen hozzáteszi, hogy ezt a terhelést bírni fogja az egészségügy, amit igen nehéz elhinni, hiszen már hivatalosan is eljutnak a Magyar Orvosi Kamarához azok az információk, hogy tragikus állapotok uralkodnak a kórházakban, és mindez nem az infrastruktúra, hanem a szakképzett személyzet hiánya miatt van. Amikor több ezer ember hiányzik a rendszerből, akkor az ide-oda vezénylésekkel már nem lehet megoldani a problémát. Attól félünk, ez a karácsony sokkal szomorúbb lesz mint eddig bármelyik.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top