Politika

Orbán fel van készülve arra is, ha elzárják az uniós pénzcsapot

nyugatifeny.hu

Vannak tartalékai.


Magyarország és Lengyelország pénzügyileg jól felkészült a vétó okozta válságra – hívta fel a figyelmet az euronews. Több uniós vezetőt és nyugat-európai politikust azért lepett meg annyira a magyar és a lengyel vétó, mert azt hitték, ennek a két országnak is éppen annyi vesztenivalója van, mint nekik.

Úgy tűnik azonban, a magyar és a lengyel kormány mégis halmozott fel tartalékokat.

 

Magyarországnak például nagy devizatartaléka is van, és a vétó előtt néhány nappal 2,5 milliárd eurós hitelt is felvett a piacon.

 

Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője ezt mondta a portálnak:

“Nem látom, hogy Magyarország sebezhető lenne.(…) Mindezek alapján, a magyar államháztartás stabil helyzetben van egy mély recesszió esetén, és tekintettel az uniós kifizetések bizonytalan voltára is. Nem látom, hogy Magyarország sebezhető lenne, akkor sem, ha kísérletet tesznek a kormány megzsarolására, vagy akaratának megtörésére. Mindent egybevetve, nem látok lehetőséget arra, hogy a magyar kormányt kellő mértékben nyomás alá helyezzék ahhoz, hogy aláírjon valamit, amit nem akar aláírni”.

(Hirklikk/euronews nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top