Politika

Tovább üti a vasat Orbán: ha eddig nem vágták ki, most esélyes

Pestibulvar.hu

Régi, jól bevált módszerével próbálja hárítani Orbán az ellene megfogalmazott kritikákat. Könnyen lehet azonban, hogy ezúttal túl messzire ment.






 

Mint ismert, Orbán Viktor hétfőn megvétózta az Európai Unió következő hét éves költségvetését és a helyreállítási alapról szóló mentőcsomagot, amiért a forrásokat jogállamisági kritériumokhoz kötötték Brüsszelben.

 

A magyar (és lengyel) vétó hatalmas felháborodást keltett az EU-ban, tegnap már Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, Michael Roth, a német államminiszter és Donald Tusk, a Néppárt jelenlegi lengyel elnöke is felháborodását fejezte ki a magyarok játszmázása miatt. Egyesek újra felvetették, hogy most jött el az idő arra, hogy kizárják a Fideszt a Néppártból.

A kritikákra szerdán Orbán is reagált. Olajat öntve a tűzre azzal a már sokszor bevált hamis érveléssel próbálta elhárítani a kritikákat, miszerint

“MA BRÜSSZELBEN CSAK AZT AZ ORSZÁGOT TEKINTIK JOGÁLLAMNAK, AMELYIK BEENGEDI A MIGRÁNSOKAT A HAZÁJÁBA”.

 

Orbán az MTI-nek is eljuttatott levelében azt írta: a jelenlegi javaslat elfogadása után nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, a migrációt ellenző országokat pedig költségvetési eszközökkel megzsarolhatnák.

 

Orbán szerint a bevándorlási viták közben vált a jogállamra hivatkozás jogi helyett

“POLITIKAI ÉS IDEOLÓGIAI ESZKÖZZÉ”.

 






“Európa egységét aláásó súlyos hiba lenne a pénzügyi, gazdasági kérdések politikai vitákkal való összekapcsolása” – hazudta.

 

Álláspontja szerint bármely új tagállamokat büntető mechanizmus bevezetése csakis a Szerződések egyhangú módosításával lehetséges.

 

Orbán nyilatkozata után nem sokkal a kormány is nyilatkozatot tett közzé. Ebben úgy fogalmaztak: “Brüsszel évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. A brüsszeli bürokraták arra készülnek, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, ezért csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat. Nem kérünk a Soros-tervből sem” – írták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top