Politika

Európai Néppárt: Kizárhatják a Fideszt, ha nem tudnak megegyezni

(Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI)

13 tagpárt kérte, szavaznak is róla.


Mint arról beszámoltunk, a magyar kormány megvétózta az Európai Unió következő hétéves költségvetési tervezetét. Az unió és a magyar kormány közti konfliktussal kapcsolatban a Telex megkereste Donald Tuskot, a Fidesz uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt jelenlegi vezetőjét.

 

A megkeresésre Pedro Lopez de Pablo, a Néppárt kommunikációs igazgatója válaszolt írásban. A kérdések a következő hétéves költségvetésre, valamint a Fidesz és a Néppárt közti ellentétekre vonatkoztak.

 

A Telex megkérdezte a kommunikációs igazgatótól, hogy lesz-e következménye a Néppártban annak, hogy a Fidesz a jogállamisági kritériumok törvénybe iktatásával szemben szavazott. Pedro Lopez kifejtette, hogy az Európai Néppártban nincs frakciófegyelem, és minden európai delegáció saját meggyőződése szerint voksolhat.

 

A kommunikációs igazgató úgy véli, hogy a Néppárt

meg fogja győzni a Fideszt a jogállamisági kritériumok elfogadásáról.

 


Pedro Lopez hangsúlyozta, hogy “az elfogadott jogállamisági rendeletben lefektetett rendszer nemcsak tiszteletben tartja az Európai Tanács júliusi megállapodását, hanem pártatlan mechanizmus is“, hiszen az uniós bíróságon is meg lehet majd támadni a döntéseket.

 

A kommunikációs igazgató kifejezte, hogy a koronavírus-válság által legsúlyosabban érintett államok gazdaságát jelentősen károsíthatja a költségvetés elfogadásának késése. Szerinte

az EPP nem fog visszalépni az ötletétől, és bent marad a jogállamisági kritérium a költségvetési rendszerben.

 

Pedro Lopez de Pablo jelezte:

továbbra sem vette le a Néppárt a napirendjéről a Fidesz kizárását.

 

Ezt 13 tagpárt kérte, és a jövőben szavazni fognak erről a kérdésről.

(Telex nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top