Politika

Itt a vége: Kovács Zoltán lemondásra szólította fel Věra Jourovát

nyugatifeny.hu

Nem lennénk most az uniós biztos helyében.






Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár legfrissebb Twitter-bejegyzésében lemondásra szólította fel Věra Jourovát, az Európai Bizottság (EB) értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét.

 

Kovács azt írja:

“Ön elárulta politikai elfogultságát azzal, hogy Magyarországot “betegeskedő demokráciának” nevezte, és megsértette választóinkat azzal, hogy azt mondta: “képtelenek vagyunk független véleményt alkotni”.

Ön alkalmatlan, hogy azokat az értékeket képviselje, amelyekről prédikál. Ideje lemondania.”

 

Az államtitkár eredeti angol szövegében az szerepel: “you called Hungary a sick democracy”, Jourová azonban nem így, hanem “ill democracy”-ként emlegette azt, amit a magyar kormány művel.






 

Kovács Zoltán az uniós biztos azon bejegyzésére reagált, amelyben Jourová azt írta:

“a legalapvetőbb elvárás az, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély.”

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top