Politika

Varga Judit megint veri magát a földhöz — betalált az emberi jogi biztos közleménye

nyugatifeny.hu

Mindenki szembejön az autópályán.


Mint arról mi is hírt adtunkDunja Mijatović, az Európa Tanács emberi jogi biztosa egy közleményben szólította fel a magyar Országgyűlést, hogy az alaptörvény-módosításokról szóló szavazást halassza a különleges jogrend lejárta utánra.

 

A biztos említette azt a törvényjavaslatot is, amely szerint a 2004-ben felállított Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) ezentúl az ombudsman hivatalának (AJBH) részeként működne, tehát elveszítené az autonómiáját.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kínos magyarázkodásba fogott:

“a biztos asszonyt szemmel láthatóan nem érdeklik a tények” – írja, majd tételesen felsorolja, hogy már megint miért jön szembe mindenki az autópályán.

 


Szerinte a jogvédelem szintje egyáltalán nem csökken azzal, hogy az EBH az Alapvető Jogok Biztosa alá tagozódik majd be. Azt írja, ez utóbbi alkotmányos intézmény, míg az EBH nem az.

 

Ezek után szolidan lehazugozza az emberi jogi biztost.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top