Politika

Kiderült, miért olyan sürgős Alaptörvényt módosítani – Orbán Balázs lerántotta a leplet a titokról

(kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos)

Bréking.






“Egy értékeinkben elbizonytalanodó korban élünk, s ezért egy olyan állami rendszert kell működtetni, ami nem az identitásbeli elbizonytalanodást erősíti a gyerekek körében.” — mondta Orbán Balázs államtitkár, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnök az Origo-nak adott szombati interjújában.

 

Az interjú az MCC jelenéről és jövőjéről szólt, de elég hamar rákanyarodtak az alaptörvény-módosítási és jogállamisági témára.

 

Orbán az Alaptörvénnyel kapcsolatban azt mondta: nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék támogatná-e a módosításokat, egyúttal nem érti a felháborodást, amit azok kiváltottak.

 

“Ezek a természet vagy – ha úgy tetszik – Isten alkotta rendet rögzítenek, illetve azt biztosítják, hogy ne legyen olyan szülő, aki noha szeretné, hogy gyermeke ennek megfelelő oktatásban részesüljön, de nem jut hozzá, mert az iskolák csak másfajta felfogású oktatást biztosítanak.Ma sajnos sokkal inkább ez a veszély, nem a fordítottja.” — mondta a lapnak.

 

Hozzátette: “Az a sajnálatos helyzet, hogy egy értékeinkben elbizonytalanodó korban élünk, s ezért egy olyan állami rendszert kell működtetni, ami nem az identitásbeli elbizonytalanodást erősíti a gyerekek körében, hanem éppen ellenkezőleg, megerősíti a meglévő és védendő identitáselemeket. Jó lenne, ha ezek a dolgok a nemzeti minimum részét képeznék.”

 

A kérdésre, hogy miért éppen a különleges jogrend alatt nyújtották be a törvénymódosítási javaslatokat, Orbán Balázs azt a frappáns választ adta, hogy az Országgyűlésnek járvány alatt is dolgoznia kell, az alaptörvény módosításának javaslatain tavasz óta dolgoznak, és hogy, hogy nem,

éppen most jutottak a munkálatok olyan állapotba, hogy be lehessen nyújtani a javaslatokat.

 






A jogállamisági feltételekkel és az EU-s költségvetés magyar vétójával kapcsolatban Orbán elmondja, hogy SOROS, és a magyar kormány állja a sarat.

“Amíg ez ügyben nem sikerül megállapodásra jutni, addig nem lesz költségvetése az uniónak. Amíg mindenben nincs megegyezés, addig semmiben sincs megegyezés.”

 

Orbán elmondta, hogy Magyarország ellen több kötelezettségszegési eljárás is folyt és folyik a bevándorláspolitikája miatt.

“Először az Európai Bíróság „kilőtte” a tranzitzóna-eljárást, ami azt biztosította, hogy ne léphessen illegális bevándorló Magyarország területére addig, amíg el nem döntik a magyar hatóságok, hogy jogosult-e menedékjogra. Ezt nem hagyták, ezért most egy olyan rendszert működtetünk, amelyben kizárólag a külképviseleteken kell a kérelmeket benyújtani.”

 

(origo.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top