Politika

Kiderült: Visszamenőleg is jár a 100 százalékos táppénz a mentősöknek

nyugatifeny.hu

Elég régóta könyörögnek érte.


Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső levelezése alapján Facebook-oldalán számolt be arról, hogy

azokkal a dolgozókkal, akik házi karanténba kerültek, és emiatt jövedelemkiesésük keletkezett, a munkáltató megállapodást köthet arról, hogy a táppénzük ugyanannyi legyen, mint a fizetésük.

 

Az OMSZ a levélben kijelenti, hogy az összegszerű megállapítás érdekében 2020. március 1-ig visszamenőleg felülvizsgálja az érintett dolgozók kiesett jövedelmének mértékét, ezt követően pedig intézkedik a megállapodás megkötése és a kifizetés ügyében.

 

A részleteket a jövő héten közlik.

 


A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a száz százalékos táppénzzel kapcsolatban hozzáteszi:

“Eddig ez sajnálatos módon nem így működött, éppen ezért írtunk nemrég levelet Kásler Miklósnak melyben pontosan erre kértük. Választ azóta sem kaptunk tőle, ha ezt a hírt szánta annak, akkor köszönjük szépen.”

 

A teljes posztot itt találod:

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top