Politika

Szorul a hurok: Lemondott a fideszbűnöző közvetlen munkatársa

nyugatifeny.hu

Pályázati pénzek felhasználása miatt nyomoznak Fehér Petra ellen.


A Területi Operatív Programok (TOP) pályázati pénzeinek felhasználása miatt indult nyomozás a fideszes Boldog István választókörzetében, ebben az ügyben gyanúsított Boldog jobbkeze, korábbi asszisztense és kampányfőnöke, Fehér Petra.

 

Fehér most, az utolsó pillanatban lemondott a Törökszentmiklóson betöltött önkormányzati képviselői posztjáról. A jövő hét elején a törvények szerint egyébként is elveszítette volna a mandátumát.

 

Boldog István (balra) és Fehér Petra (nyíllal jelölve, jobbra)

A törökszentmiklósi képviselőnő bejelentését a város polgármesterének küldte meg, Markót Imre a közösségi oldalon tette közzé a helyiek tájékoztatására.

 

A Magyar Hang azt is megtudta, hogy a nyomozásban már 11 gyanúsított van, négyen közülük választott tisztséget töltenek be.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a TOP közbeszerzéseivel kapcsolatban merült fel a gyanú, hogy azokat irányítottan, meghatározott cégeket előnyben részesítve bírálták el.

 

Központi Nyomozó Ügyészség több hónapja vizsgálja, hogy valóban befolyásolhatták-e a döntéseket azok a személyek, köztük Boldog István parlamenti képviselő, illetve az ő közvetlen munkatársa, Fehér Petra, valamint mellettük más személyek, akiket még a nyomozás elején le is tartóztattak.


 

A térség parlamenti képviselőjét is elővette az ügyészség, Boldog István mentelmi jogát az üggyel összefüggésben, áprilisban felfüggesztették.

 

Boldog a cselekményekben oly módon vett részt a nyomozás akkori állása szerint, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

 

Májusban ki is hallgatták az ügyben Boldogot, vesztegetés, illetve versenyjog korlátozása is felmerült, de mindkét esetben „csupán” felbujtóként gyanúsítják.

 

A korábban megyei alelnöki posztot is betöltő, jelenleg pedig a megyei közgyűlésben tag és a mostanáig törökszentmiklósi testületben is képviselő Fehér Petrát, négy másik személlyel együtt még tavaly ősszel letartóztatták, négy hónap után Fehér kényszerintézkedését bűnügyi felügyeletre enyhítették.

 

Korábban a képviselőnőt Boldog István bízta meg azzal, hogy koordinálja a TOP-pályázatokat a megyében. A képviselőnőt tavaly ősszel gyanúsította meg azzal az ügyészség, hogy bűncselekmények elkövetésében vehetett részt.

 

(hvg.hu / Nyugati Fény) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top