Politika

Vizsgálja a fogyasztóvédelem a Nemzetközi Oltóközpontot az 5000 forintért előjegyezhető vakcina miatt

nyugatifeny.hu

A felhívás megtévesztésre alkalmas.


A Nyugati Fény is megírta, hogy van egy cég Magyarországon, amelynél már előfoglalható a vakcina.

 

Nemzetközi Oltóközpont magántulajdonú cég, 13 éve van a magyar piacon. Honlapjukon azt írják, hogy nem a majdani vakcinát árulják, előfoglalási jogot arra.

 

Magyar Nemzet értesülései szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a cég honlapján olvasható felhívás miatt,

amelyben 5000 forintért kínálnak előfoglalási jogot egy egyelőre nem létező koronavírus-vakcinára.

 

A hatóság azt szeretné megtudni, hogy a vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít-e meg azzal, hogy előjegyzéseket gyűjt a majdani koronavírus elleni oltásra.


 

A Magyar Nemzet úgy tudja: a fogyasztóvédelem felméri, hogy a kínált szolgáltatás mögött valóban van-e ténylegesen teljesíthető tartalom.

“Megtévesztésre alkalmas lehet az is, hogy a cég honlapjának fejlécében mindössze a „Nemzetközi Oltóközpont” megnevezés szerepel. Az eljárás végén kötelezhetik az oldal üzemeltetőjét, hogy látható helyen hangsúlyozza: nem állami, nemzeti oltóközpontként, hanem magánvállalkozásként működik.” — írja a hatóság.

(24.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top