Politika

Orbán ezt nem teszi zsebre – A szocialista politikus kíméletlenül kimondta az igazságot!

Pestibulvar.hu

A kormánynak elegendő ideje lett volna felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára, azonban a rendkívül rossz adatok azt mutatják, hogy nem megfelelően kezelik a kialakult helyzetet. Az MSZP társelnöke most a közösségi oldalon szólt Orbán Viktorhoz.

 






Tóth Bertalan a miniszterelnöknek címzett bejegyzésében leírja, hogy míg Orbán szerint a magyarok legnagyobb problémája, hogy idén nem mehetnek síelni, addig a valóság ennél sokkal rosszabb:

NEGYEDÓRÁNKÉNT MEGHAL EGY MAGYAR!

 

Kiemeli továbbá, hogy a miniszterelnöknek végre észre kellene vennie, hogy “Magyarországot nem egy 90 éves öregember fenyegeti, hanem egy gyilkos vírus”, valamint ha “kinéz az oligarchái által mindannyiunk pénzén felújított Karmelita-kolostor ablakán, észre fogja venni, hogy a kórházak már alig bírják a rájuk nehezedő nyomást.

 

Tóth bejegyzésében kitért Orbán péntek reggeli Kossuth rádiós interjújára is, mely kapcsán azt írta, hogy jobb lett volna, ha Orbán a szokásos sorosozás, migránsozás és az oltási listákra való feliratkozás ígérgetése helyett arról beszélt volna, hogy mit tesz az emberek egészségének védelméért és megélhetési biztonságáért.

“Elmondtam korábban is: helyes, ha gondolnak a jövőre is, és gondoskodnak védőoltás beszerzésről, ha majd egyszer elkészül.
De a jelent érintő tehetetlen szerencsétlenkedés helyett azonnali cselekvésre van szükség” – emeli ki az MSZP társelnöke, majd hozzáteszi, hogy

“MINDJÁRT ITT A KARÁCSONY, NEGYEDÓRÁNKÉNT MEGHAL EGY HONFITÁRSUNK, DE A FIDESZ-REZSIMNEK CSAK AZ A FONTOS, HOGY MIKÉNT ÉS MEDDIG LOPHATNÁNAK.

 

Mert a jogállamiság elleni fideszes harc, az újabb és újabb kormányzati törvényjavaslatok erről szólnak”.

 






Tóth Bertalan szerint amit most Orbánék csinálnak, az “a magyar emberek elárulása és cserbenhagyása”, és ha a kormány nem akarja, hogy az idei karácsonyból katasztrófa legyen, akkor ideje lenne komoly lépéseket tenniük:

  • “Kezdjék meg az azonnali és tömeges szűrést, és szigorú kontaktkutatást, mert tudni kell, hogy ki beteg, és ki nem!
  • Adjanak 100 százalékos táppénzt azoknak, akik a háziorvos által igazoltan koronavírusos tüneteket mutatnak és karanténba kerülnek! Ez visszaszorítaná a járvány terjedését, mert az emberek nem félnének a kisebb összegű táppénztől és nem mennének betegen dolgozni!
  • Adjanak 80 százalékos bértámogatást a munkahelyek megőrzése érdekében!
  • Növeljék meg az álláskeresési támogatás összegét havi nettó 100 ezer forintra, és folyósítsák ezt 9 hónapig azoknak, akik elveszítették a munkahelyüket!
  • Duplázzák meg a családi pótlékot, a családtámogatást, a GYES és a GYET összegét!
  • Adjanak tisztes megélhetést biztosító nyugdíjat minden idős embernek!”

 

A szocialista politikus szerint, “elég a fideszes tétlenségből, az üres dumákból”, a kormánynak ezeket az intézkedéseket azonnal meg kéne hoznia, mivel az embereknek most van szükségük a segítségre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top