Politika

Kiderült: Lázár János és családja is átesett a koronavírus-fertőzésen

nyugatifeny.hu

Három hetet töltöttek karanténban.






Magyar Tenisz Szövetségben (MTSZ) három évre vonatkozóan vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi jellegű bűncselekmények gyanúja miatt. Az adóhivatal munkatársai iratokat foglaltak le, házkutatást tartottak, lemásolták a számítógépek tartalmát és iratokat kértek be – mondta Lázár János, a Szövetség elnöke, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Blikknek adott interjújában.

 

A kancelláriaminiszter beszélt arról is, hogy a csődbe jutott MTSZ az államtól kapott 3,5 milliárd forintos mentőcsomagjából már 2,5 milliárd forintot fizettek ki.

 

“Közel egymilliárd forintot a nemzetközi szövetségeknek, ügynökségeknek róttunk le. Így az IMG-nek 300 millió forintot tettünk le, amit ahhoz érdemes mérni, hogy a szerződés szerint 600 millió forintot követeltek. A támogatás fennmaradó másfél milliárd forintjából rendeztük többek között a sportolók, az edzők, illetve a versenyek szervezői felé fennálló tartozásokat. Aki fel tudta mutatni a kifizetetlen számláját, annak törlesztettük a szövetség tartozását” – részletezte az elnök.

 

Lázár elmondta, pénzügyi biztosként reménykedik abban, hogy sikerül rendezni a szövetség pénzügyi gondjait és ezt követően talpra tudják állítani a magyar teniszt, erre azonban egyelőre nem bontana pezsgőt.

 

Az interjú végén szóba került az is, a miniszter hogyan fogja ünnepelni a pandémiás helyzetben a karácsonyt. Lázár ezzel kapcsolatban elmondta, az idei ünnep és évzárás valóban más lesz a korábbi évekhez képest.

 





“Ezt nyilvánosan még nem említettem,

de sok más családhoz hasonlóan mi is átestünk a fertőzésen. Kerek három hétig karanténban voltunk.

Emiatt a nagyszülőket sem láttuk már egy hónapja. Remélem, hogy szenteste együtt lehetünk, már nagyon várom, hogy megölelhessem édesanyámékat”

– mondta Lázár János.

 

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt napok eseményeit látva (itt példaként az uniós költségvetéssel kapcsolatos vétót hozza a kérdező) miként éli meg, hogy most nem első vonalban politizál, Lázár úgy válaszolt:

“Köszönöm, jól vagyok és nincs hiányérzetem, mert nagyon sokat dolgozom a választókörzetemben”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top