Politika

“Csatába hívja a magyarokat Szerbiában, hogy a Fideszre szavazzanak? Na, ebből nem kérünk!” – nyílt levél a vajdaságiak elnökének

Kép forrása: MTI

Az MTI-nek adott évösszegző interjút Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, amelyben többek között beszélt arról is, hogy a 2022-es magyarországi választásokon a vajdaságiaknak is aktív szerepet kell vállalniuk.





A vajdasági magyaroknak részt kell venni a 2022-es csatában. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi parlamenti választások is érintik a Szerbiában élő magyar állampolgárokat.

A magyarországi parlamenti választásokról azt mondta, hogy a vajdasági magyarságon is múlik az, hogy folytatódhat-e az utóbbi évek „nemzetpolitikai építkezése”.

Nem mi döntjük el ennek a csatának a végkifejletét, de azt gondolom, hogy a csatában ott kell hogy legyünk, és a magunk részét oda kell tennünk

– szögezte le a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Kedves elnök úr!

Egy fontos kérdést feltennék a megszólalásával kapcsolatban:

Azon túl, hogy a Fidesz szócsöve lett, és biztatja a határon túliakat arra, hogy az “utóbbi évek nemzetpolitikai építkezését” támogassák, vagyis ahogy a papok szokták, izzítja a híveket, hogy ők Orbán mellett sorakozzanak fel, milyen alapon akarja befolyásolni a magyar választások kimenetelét?





A Fidesz tolja a Szerbiában élő magyarokat pénzzel, paripával, de vajon ők miben segítenek nekünk Orbán hatalmának megtartásán túl? Ha segítség kell nekik, nyilván ott vagyunk, ha vajdasági magyarságot bántják a szerbek, kiállunk értük, de ők mit adnak Magyarországnak? Adót biztosan nem, márpedig ez feltétele szokott lenni annak, hogy valaki a közügyekről dönthessen.

A szavazatokat a Fidesznek? Erről lemondanánk, köszönjük!

Sajnálatos, hogy a Kárpát-medencei magyarság nem egységként működik. Nem arról szól a közösségünk, hogy a nyelvünket, a kultúránkat építsük, hanem azon, hogy már most “csatába” toborozzuk a népet a választások idejére.

Fontos Semjénnek, Orbánnak vagy bárkinek ebből a szavazatéhes kormányból a vajdasági magyarok helyzete? Ugyan, dehogy! Ön mint a szövetség elnöke nyilván ezt tudja, és társaival együtt jól jár, ha vállalja a Fidesz-prédikátor szerepét.

A szerbiai magyarok viszont mégis mit kapnak mindezért? Hamis reményt a Fidesztől. Ezt ígéri nekik Ön is, elnök úr! Ilyen egy igazi hamis próféta.

Jabronka Richárd

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top