Politika

Egy vállalkozó mutatta meg, miért aljas Orbán újabb rendelete

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Orbán legutóbb bejelentése rendesen kiverte a biztosítékot az önkormányzatok vezetői között, teljesen jogosan. Mi arra voltunk kíváncsiak, valóban segítség-e a vállalkozóknak az iparaűzési adó csökkentése.

 

Egy megye székhely ksiválalkozójától kérdeztük meg, hogy vajon mennyire örül Orbán legutóbbi bejelentésének, miszerint a felére fog csökkenni a helyi iparűzési adója, mennyire fogja ez megsegíteni a vállalkozását. A válaszán elcsodálkoztunk.

 

A közepes méretűnek mondott megyei jogú városban működtetett vállalkozás 4 fővel működik, tulajdonos-ügyvezetője pedig az évvégi pénzügyi záráshoz közeledve majdhogynem teljesen pontos értékeket tudott mondani: “Idén az árbevételünk kerek számokat használva 28 millió forint körül lesz, amiből összesen 4,7 millió forint lesz az összes adónk. Ebben benne van, amit a vállalkozás fizet a munkabérek után, a nyereség adó, az iparűzési adó, és amit én kivettem osztalékot, annak az adói. Alanyi adómentesek vagyunk áfánk nincs.”

Ehhez képest, alig 375 ezer forint, azaz az össze adója 8 százaléka az iparűzési adó. Mindez azt jelenti, hogy

ÖSSZESEN 180 EZER FORINTOT FOG MEGSPÓROLNI, A 4,7 MILLIÓHOZ KÉPEST!

 

“Igazából ez egyáltalán nem nagy segítség, mert a forgalmunk kb. 30 százalékkal csökkent idén, és az utolsó tartalékból fizettem ki a munkabéreket, gyakorlatilag lenullázódott a cég. Ráadásul ezt az adót szerettem leginkább befizetni, mert itt a városvezetés már sokkal régebben lehetővé tette, hogy ennek egy részét “felcímkézzük” civil szervezetek részére, így tudtam, hogy az adóm egy része hova fog menni.

EZZEL MOST A VÁROSBAN MŰKÖDŐ CIVILEKET IS SÚJTOTTA EZ A DÖNTÉS!”

 


Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az átlag vállalkozásoknál valóban kis mértékű adóról van szó a többihez képest, míg a főváros esetében

EZ A BEVÉTELEK 50-55 SZÁZALÉKÁT JELENTIK EGY ÉVBEN!

 

A vállalkozásoknak ez érzékelhetetlenül apró adócsökkenés, viszont a sok kicsi sokra  megy alapon a nagyobb városoknak -ahol most többségében ellenzéki irányítás van- milliárdos kiesést és működésképtelenséget jelent. Bosszú ez a javából, nem segítség. Emlékeznek még mit ígért Orbán Viktor? Ezt az egy ígéretét most betartotta:

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top