Politika

Orbán ezzel túl messzire ment – Lázadnak a városok!

Forrás: Index

Orbán Viktor a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében, elrendelte az iparűzési adó csökkentését. Ez a lépés azonban nem a vállalkozóknak segít, pusztán egy újabb bosszúlépés a kormány részéről az önkormányzati választás bukása után.

 


A döntés ellen most a Szabad Városok Szövetsége is tiltakozik, közleményüket eddig 38 fővárosi és vidéki polgármester írta alá, köztük Karácsony Gergely főpolgármester.

“VÁROSAINK KIFOSZTÁSA NEM KORMÁNYZÁS!”

– kezdik közösségi oldalukon közzétett bejegyzésükben, majd hozzáteszik, hogy “a magyar miniszterelnök a bajba jutottak megsegítése helyett kivégzi a magyar önkormányzatokat. Az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, annak csakis a Fidesz hatalmi politikájához van köze.

 

A közleményt aláíró polgármesterek kiemelik, hogy csak közösen tudnak elérni valamit, így arra kérik a tiltakozáshoz csatlakozó önkormányzatokat, hogy annak jeléül, december 23-án 19 órától egy estére kapcsolják le településeiken a díszkivilágításokat.

“KÖZÖSEN KELL FELLÉPNÜNK A SÖTÉT IDŐKET IDÉZŐ, SÖTÉT SZÁNDÉKOK MIATT MEGHOZOTT KORMÁNYDÖNTÉS ELLEN”

– áll a közleményben.

 


A bejegyzésükben kiemelik, hogy az iparűzési adó bevételéből “az önkormányzatok szerte az országban a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet.

 

Ezen feladatok ellátása a miniszterelnök döntése miatt veszélybe került.

A 25 EZER FŐNÉL NAGYOBB TELEPÜLÉSEKNEK ÍGÉRT EGYEDI KOMPENZÁCIÓT ORBÁN VIKTOR KÉNYE-KEDVE SZERINT, POLITIKAI ALAPON FOGJA OSZTANI A KORMÁNY.”

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top