Politika

Új vírustörzs szabadult el a briteknél, ami miatt egyre több ország tiltja meg a beutazásukat – Magyarország egyelőre nem

Ellenszel.hu

A legfrissebb hírek szerint már Hollandia, Belgium, Olaszország, Bulgária, Írország, Franciaország, Ausztria és Németország sem fogad repülőgépeket az Egyesült Királyságból, miután a koronavírus új mutációja kezdett terjedni a szigetországban, írja a hvg.hu a BBC cikke alapján.





Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arról adott ki tájékoztatást, hogy a fertőzőbb vírustörzset már szeptemberben azonosították Anglia délkeleti részén, és ugyanez a kórokozó felbukkant Dániában – eddig kilenc esetben -, továbbá Hollandiában, Olaszországban és Ausztráliában is – mindegyikben egy-egy betegnél regisztrálták.

Az angliai egészségügyi tisztviselők szerint nincs egyelőre bizonyíték arra, hogy az új változat halálosabb lenne, vagy másképp reagálna az oltásokra, de bebizonyosodott, hogy akár 70 százalékkal is fertőzőbb lehet.

A magyar hatóságok egyelőre nem korlátozták a repülőforgalmat, még két járat várható vasárnap a szigetországból: egy Wizz Air járat és egy Ryanair gép. Azt érdemes megemlíteni, ha nem munka miatt érkezik valaki Magyarországra az Egyesült Királyságból, vagy nem ott dolgozik, akkor 10 napos karantén vár rá.





Izrael is szigorított: kötelező karantén-szállodákba kerülnek már vasárnaptól az Egyesült Királyságból hazautazó izraeliek, külföldiek pedig be sem léphetnek Izraelbe a koronavírus szigetországban terjedő új törzse miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top