Politika

Beleszállt a kormányba a DK — követelik a KATA módosításának visszavonását

nyugatifeny.hu

Legalább ne rontsanak a helyzeten.


A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a KATA adórendszerének átalakítását — közölte Varju László az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, a DK alelnöke a párt sajtótájékoztatóján.

 

A kormány úgy döntött, hogy jövőre gyakorlatilag tönkreteszi a KATA adózási rendszerével élő vállalkozókat, mivel a korábbi nyolcmillió forintos bevételi határ helyett a jövő évtől hárommillió forint felett minden KATÁ-snak 40% os büntetőadót kell fizetnie. — magyarázta a politikus.

 

Felvetődik a kérdés, hogy

amikor az önkormányzati bevételt jelentő iparűzési adóról van szó, akkor a kormány válságot akar kezelni, és megfelezi az adót: ha azonban a saját bevételeiből van szó, akkor ennek miért épp az ellenkezője történik.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány csak akkor beszél nagyvonalúan válságkezelésről, ha az önkormányzatokat és az ellenzéki városokat, kerületeket büntetheti. Ha a kormány által elkölthető pénzről van szó, akkor pedig megszorítás és adóemelést látunk.


 

Válság van, ezekben az időkben pedig semmi helyük a Fidesz adóemeléseinek és a megszorításainak. Pártja álláspontját hangsúlyozva Varju közölte, a KATA “békén hagyására”, a társasági adó elengedésére, a magyar vállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra lenne szükség.

 

Azt mondta,

felszólítják a “pánikkormányt”, hogy ha már a válságkezelésre képtelennek és alkalmatlannak bizonyult, legalább ne rontson a helyzeten.

 

Napjainkban mintegy 400 ezren élnek a kata nyújtotta lehetőséggel, közülük szakmai becslés szerint 121 ezren járnak pótul az átalakításnak nevezett kormányzati megszorítással, adóemeléssel – közölte Varju László.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top