Politika

Sötétbe borította Budapestet Karácsony Gergely egy nappal az ünnepek előtt (+fotó, videó)

nyugatifeny.hu

További 25 magyar városban aludtak ki a fények.






December 23-án este 19 órakor központilag lekapcsolták a díszkivilágítást Budapesten és 25 ellenzéki vezetésű városban.

 

Szabad Városok Szövetsége keretében december 20-án 38 ellenzéki polgármester fogalmazott meg közös tiltakozást az ellen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelése érdekében felére csökkenti a kis- és középvállalkozások iparűzési adóját.

Fotó: Index

“Ebből a bevételből az önkormányzatok szerte az országban a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet”

 






– írták közös közleményükben az ellenzéki polgármesterek, akik úgy döntöttek, közösen lépnek fel a kormány

sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott” döntése ellen, és egy estére lekapcsolják településeiken a díszkivilágításokat, hogy így gyújtsanak fényt az emberek fejében.

 

Itt a Telex videója a fények lekapcsolásának pillanatáról:

 

Budapest mellett így december 23-án este többek között

    • Pécs,
    • Szeged,
    • Szombathely,
    • Érd, Budaörs,
    • Hódmezővásárhely
    • Siófok és Gödöllő is sötétségbe borult.

 

Karácsony Gergely a főváros elsötétedése előtt Facebook-oldalán azt írta, “ez nem az ellenállás maga, ez annak a kezdete”.

 






A főpolgármester szerint a köz- és díszvilágítás is egy azon közszolgáltatások közül, amelyek ellátását veszélybe sodorja a kormány döntése az önkormányzatok legfontosabb bevételének megfelezéséről.

Ilyen közszolgáltatás még többek között a városi közlekedés, utak karbantartása, zöldfelületek kezelése, szemétszállítás, ivóvízellátás, egészségügyi, kulturális és szociális támogatások. Ezekért küzdünk, vagyis a hétköznapok nyugalmáért, azért, hogy minden önkormányzat tehesse, ami a dolga: szolgálhassa polgárait.

 

Bízom benne, a budapestiek is megértik, elfogadják ennek a küzdelemnek a célját. Egy ilyen szörnyű év végén mindannyiunkra ráfér egy kis nyugalom, elcsendesülés karácsony napjaiban. A ma esti tiltakozás után ez következik. De januárban újrakezdjük” – fogalmazott Karácsony.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top