Politika

Dr. Kunetz Zsombor: A hazug és bugyuta kommunikációjának köszönheti a kormány az oltásellenességet

nyugatifeny.hu

A szakértő szerint az emberek nem oltásellenesek, hanem tájékozatlanok.


Beszámoltunk róla, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint a megkérdezettek 14,9 százaléka biztos abban, hogy be szeretné oltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

 

Mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett biztos benne, hogy beoltatná magát. December első hetében a válaszadók több mint egyharmada viszont elutasító volt az oltással kapcsolatban.

 

A lakosság körében mért magas oltásellenességgel kapcsolatban Kunetz Zsombor, oxyológus szakorvos, egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában úgy vélekedett, a kormányzati kommunikáció tehet arról, hogy az emberek nem bíznak a vakcinában.

„Ez nem egy oltásellenesség, ami a társadalomban van a vakcinával kapcsolatban, hanem egyrészt egy tájékozatlanság, másrészt egy iszonyatos bizalmi válság a kormánnyal szemben.

Ezt a bizalmi válságot és az oltásellenességet a vakcina kapcsán, a kormány váltotta ki a nem őszinte, hazug és abszolút bugyuta kommunikációjával”

– magyarázta dr. Kunetz, aki szerint minden oltásra szükség van, amit az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagy. Az egészségügyi szakértő szerint ugyanis csak úgy tudunk megszabadulni a vírustól, ha beoltatjuk magunkat.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a kormány több képviselője, így Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszter is arról beszélt, hogy a tömeges oltást követően szükség lesz valamilyen, az oltást igazoló okiratra, dr. Kunetz elmondta, ez már eddig is egy bevett szokás volt.


 

Elmondása szerint ugyanis

már régóta így követik le azokat is, akik beadatták maguknak a sárgaláz elleni vakcinát.

 

Vélekedése szerint a jövőben többek közt a légitársaságok sem fogják felengedni azokat az utasokat, akik nem rendelkeznek oltási könyvvel.

(atv.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top