Politika

Balog Zoltán lemondott a Fidesz alapítványának éléről — Szájer neve is felmerült az utódok között

nyugatifeny.hu

De még a legnagyobb támogatói is belátták, hogy az orgiabotrány után nem mutatna jól egy konzervatív értékeken nyugvó alapítvány élén.


Beszámoltunk róla, hogy november 5-én a Dunamelléki Református Egyházkerület választotta püspökévé Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori vezetőjét. A héten pedig az is kiderült, hogy Balogot január 25-én iktatják be hivatalába. Kinevezése hat évre lesz érvényes.

 

A HVG ugyanakkor megtudta, a jövendőbeli református püspök január 31-i hatállyal lemondott a Fidesz pártalapítványának, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítványt (SZPMA) kuratóriumi elnöki posztjáról, amit 17 évig töltött be.

 

Balog Zoltán az elmúlt két évben fokozatosan távolodott el a politikai színtértől: 2018 májusában az EMMI vezetését Kásler Miklósnak adta át, majd ősszel a parlamenti mandátumáról is lemondott. Az SZPMA mellett pedig ugyancsak január 31-i hatállyal, a 2018 júniusa óta betöltött roma felzárkózásügyi miniszterelnöki biztosi posztját is feladja.

 

Balog utódját egyelőre – az EMMI-n kívül – egyik posztra sem találták meg, és a HVG szerint Orbánnak, a Fidesz elnökeként “nem kis fejtörést okoz” az, hogy megoldja a pótlást.


 

A lap azt írja, a kormányfő

olyan „aktív” alapítványi vezetőt akar, akinek szinte minden idejét és energiáját a kormányzati ideológia belföldi és nemzetközi megalapozása és támogatása köti le.

 

Így a lehetséges utódok közül Gulyás Gergely és Novák Katalin is kiesett. A kancelláriaminiszter és a családügyi miniszter mellett ugyanakkor felmerült Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszter is, ő azonban nem vállalta a megbízatást.

 

Illetve annak a Szájer Józsefnek a neve is, aki a novemberi brüsszeli orgiabotránya miatt már kilépett a Fideszből, és akivel kapcsolatban még a legnagyobb támogatói is belátták, hogy nem mutatna jól a konzervatív értékeken nyugvó alapítvány élén.

(hvg nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top