Politika

Jön a digitális oltási igazolás, a Belügyminisztérium már kifejlesztette hozzá a technikai hátteret

nyugatifeny.hu

Mi sem ússzuk meg.


Sok helyre, főleg tömegrendezvényekre csak azok mehetnek majd be, akik be vannak oltva koronavírus ellen vagy átestek már a fertőzésen. — értesült a Ripost.

 

Lesz olyan koncert, focimeccs és konferencia, amelyre csak olyanok mehetnek majd be, akik be vannak oltva; ez több utazási célpontra is igaz lehet.

 

Az oltottságot egy digitális egészségügyi útlevéllel kell majd igazolni, amelyhez

a Belügyminisztérium már kifejlesztette a technikai hátteret.

 

„Az oltási könyv nagyon fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban„ — ezt még egy decemberi kormányinfón mondta Gulyás Gergely: akkor mi is számba vettük, hol és milyen rendezvényeken kérhetik majd az útlevelet.

 


„Egészen biztosan lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt, tehát az oltási könyv az útlevél vagy a személyi igazolvány mellett szerintem egy fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban. Majdnem biztos, hogy légitársaságok is fognak ilyen szabályokat előírni, Magyarországon és külföldön egyaránt lehetnek ilyen szabályok” — tette hozzá akkor a kancelláriaminiszter.

 

A Ripost információi szerint már készül a vakcinaútlevél, amelynek felmutatását nagyobb rendezvények rendezvényszervezői is elvárhatják majd. Tény, hogy már külföldön is készülnek a digitális egészségügyi útlevelek applikációi.

(Ripost nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top