Politika

Szegény karácsony: A tavalyinál jóval kevesebbet költöttek decemberben a magyarok

nyugatifeny.hu

Ajábdékból is kevesebbre futotta.


blokkk.com kereskedelni portál számításai szerint ebben a decemberben összességében jóval kevesebbet vásároltak a magyarok, mint egy évvel korábban.

„A heti monitoros kasszaadatok alapján a hagyományos boltokban december 1-25 között 2,7%-kal csökkent a vásárlások értéke az előző év azonos időszakához képest, ennyivel kevesebb pénzt hagytunk a pénztárakban” – írják.

 

Mivel drágulás is volt, ha a megvásárolt tárgyak mennyiségét nézzük, még látványosabb a visszaesés, amit a webáruházak fellendülése sem tudott kiegyensúlyozni.

 

Az ajándékvásárlásra a költés visszafogása volt jellemző. A blokkk.com 70 milliárd forintos esést becsül 2020 utolsó hónapjára a 2019-es decemberhez képest.


 

Ennek nagyjából a felét pótolhatta a webáruházak forgalmának a megugrása, de a portál úgy számol, hogy végeredményben ajándékokra mintegy

30 milliárd forinttal kevesebbet

költhettünk 2020 decemberében, mint 2019 decemberében.

 

(blokkk.com / telex.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top